OI ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ από τον ισχυρό σεισμό 6,1 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη-Κατέρρευσαν σπίτια στο Πλωμάρι (VIDEO)

Εκτός από την Αθήνα, έγινε αισθητός ακόμα και στην Κωνσταντινούπολη

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:28 το μεσημέρι της Δευτέρας στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Λέσβο και τη Χίο και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στα 11 χλμ.

Σύμφωνα με τις πρώτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, από την ισχυρή σεισμική δόνηση έχουν προκληθεί ζημιές στη νότια Λέσβο.

Ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας, ανέφερε στο ΑΠΕ ότι κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα. Ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς, ενώ υπάρχουν αναφορές και για τραυματίες.

Επίσης, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης - Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα.

Τα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρουν πως ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια, ενώ στη συνέχεια (στις 15:34) ακολούθησε σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στις 15:34 στην ίδια περιοχή.

Τα τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρουν πως ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη και τα Δαρδανέλια, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής. 

Στα video παρακάτω, θα δείτε όσα ανέβασαν μέσα απο τα σπίτια τους πολλοί Τούρκοι χρήστες του Twitter αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top