Για ένα προσχεδιασμένο έγκλημα, πιθανόν λόγω της αναπηρίας της 6χρονης Στέλλας, έκανε λόγο ο δικηγόρος της μητέρας της, Σπύρος Δημητρίου, μιλώντας στο star.gr

«Ο άνθρωπος αυτός σκότωσε το ίδιο του το παιδί και το πέταξε στα σκουπίδια. Δασκάλεψε το δίδυμο αδελφάκι της μικρής να πει την ίδια ιστορία με εκείνον, σκούπισε τα αποτυπώματά του, πέταξε στα σκουπίδια τα κοσμήματα της γυναίκας του. Όλα αυτά δείχνουν ότι είχε προσχεδιάσει το έγκλημα», μας είπε ο κ. Δημητρίου......

«Η μητέρα είναι σε διαταραχή»

Όσο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μητέρα της μικρής Στέλλας, ο δικηγόρος της είπε στο star.gr πως η γυναίκα βρίσκεται σε διαταραχή.

(O κ. Σπύρος Δημητρίου)

«Η μητέρα είναι σε πλήρη διαταραχή. Δεν είναι σε πένθος, είναι σε πλήρη διαταραχή. Δεν συνάντησα μία γυναίκα που ήταν πεσμένη στον καναπέ και δεν μπορούσε να κουνηθεί. Συνάντησα μία γυναίκα διαταραγμένη και η συνεννόηση μαζί της ήταν πολύ δύσκολη. Ο θάνατος του παιδιού της  από τα χέρια του άντρα της, την έχει επηρεάσει πολύ παραπάνω από όσο περίμενα και αυτό της βγαίνει  πολύ έντονα  τώρα. Αυτή η γυναίκα έχει ανάγκη από ψυχιατρική βοήθεια για να μπορέσει να βρει το κουράγιο να στηρίξει τον εαυτό της και το παιδί της», είπε ο κ. Δημητρίου.

Σημείωσε μάλιστα ότι σε ένα μήνα που όλη αυτή η υπόθεση θα έχει ξεφουσκώσει, θα είναι ακόμα πιο επιβεβλημένη η ανάγκη για βοήθεια αυτής της γυναίκας, ενώ τόνισε ότι όταν ο αδελφός της Στέλλας πάει 10 – 15 χρονών και δει στο διαδίκτυο ότι δολοφόνος της αδελφής του είναι ο πατέρας του θα υποστεί μεγάλο σοκ.

«Το αγόρι γνωρίζει ότι η αδελφή του είναι νεκρή. Δεν ξέρει βέβαια ότι το έχει κάνει ο πατέρας του, αλλά όταν μεγαλώσει και μάθει την αλήθεια θα χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερη στήριξη», τόνισε.

«Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να αποκλειστεί από το κοινωνικό σύνολο»

Ο κύριος Δημητρίου εξήγησε ακόμα και τους λόγους που η μητέρα της 6χρονης Στέλλας αποφάσισε να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή.

«Πρέπει να αποκλειστεί από το κοινωνικό σύνολο αυτός ο άνθρωπος. Γι’ αυτό το κάνει αυτό η μητέρα. Έχει όμως και υποχρέωση στη μνήμη του παιδιού της να το κάνει. Η προσωπική της οργή γι’ αυτόν τον άνθρωπο είναι τεράστια», είπε και περιέγραψε τη στιγμή που η μητέρα συνάντησε το σύζυγό της και δολοφόνο του παιδιού τους.

«Δεν ήμουν μπροστά στη συνάντηση, αλλά έμαθα ότι η συνάντηση αυτή ήταν ιδιαίτερα τεταμένη. Του ζήτησε εξηγήσεις για το αποτρόπαιο έγκλημά του με πολύ έντονο τρόπο και είναι απολύτως κατανοητό αυτό», τόνισε ο δικηγόρος.

«Ωρυόταν στην αστυνομία για να βγει Amber Alert»

Ο κ. Δημητρίου σημείωσε ακόμα ότι δεν πιστεύει πως ο 61χρονος παιδοκτόνος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, όπως αποδεικνύεται από τη συμπεριφορά του μετά το έγκλημα.

«Στην αστυνομία ωρυόταν και φώναζε να βγει Amber Alert για τη μικρή. Ισχυριζόταν ότι τσιγγάνοι το έκλεψαν μαζί με τα κοσμήματα. Μετά από 10 ώρες σκληρής ανάκρισης λύγισε και ομολόγησε τι είχε κάνει. Σαφώς και οι αστυνομικοί δεν πίστεψαν τίποτα από όσα έλεγε, εκείνος όμως ήταν πολύ σκληρός στην αρχή και προσπαθούσε να τους παραπλανήσει», τόνισε.

«Ο δίδυμος αδελφός της Στέλλας την αναζητά για να παίξουν»

Τραγική φιγούρα εκτός της μητέρας είναι και ο δίδυμος αδελφός της μικρής Στέλλας, που όπως είπε στο star.gr ο κ. Δημητρίου την αναζητά συνεχώς.

«Τον άκουσα να φωνάζει την αδελφή του μέσα στο σπίτι και να ρωτά γιατί δεν πάει να παίξουν μαζί. Του έχουν πει ότι η αδελφούλα του έχει πάει στον ουρανό μαζί με τον παππού που την προσέχει», είπε.

«Ζητάμε την αυστηρότερη των ποινών»

Ο κ. Δημητρίου ξεκαθάρισε ότι τόσο η μητέρα, όσο και ολόκληρη η κοινωνία απαιτεί πλέον την κάθαρση.

«Η μητέρα είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ζητά την αυστηρότερη των ποινών για τον δολοφόνο του παιδιού της», είπε.

Όσον αφορά τέλος στις πληροφορίες ότι συγκρατούμενοι του 61χρονου επιχείρησαν να τον λιντσάρουν, ο γνωστός δικηγόρος είπε:

«Από την αστυνομία έμαθα πως ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι επιχείρησαν να τον λιντσάρουν συγκρατούμενοί του και ζήτησε μάλιστα να τον πάνε σε κελί μόνο του».

Της Ευαγγελίας Ντούρου

Email: entourou@star.gr
 

Tags: