ΑΦΑΝΤΟΣ ο Σώρρας- Τα πρόσωπα "κλειδιά" στο σχέδιο διαφυγής

Στην Πάτρα το τελευταίο στίγμα από το κινητό του

Αίτηση αναστολής της ποινής που τον στέλνει φυλακή κατέθεσε σήμερα, Τρίτη, ο Αρτέμης Σώρρας, μέσω του δικηγόρου του.

Ο επικεφαλής των «Ελλήνων Συνέλευσις», μαζί με τη σύζυγό του, παραμένουν άφαντοι. Η αστυνομία, πάντως, εστιάζει τις έρευνες στην Πάτρα.

Στις 5 Απριλίου θα συζητηθεί στην Πάτρα η αίτηση αναστολής που κατέθεσε ο Αρτέμης Σώρρας, για να μην πάει φυλακή, όπως ορίζει η καταδικαστική απόφαση της περασμένης Παρασκευής. Μέχρι τότε, σύμφωνα με το δικηγόρο του, δεν έχει σκοπό να παραδοθεί, καθώς δέχεται απειλές για τη ζωή του. 

Η αστυνομία αναζητά τον Αρτέμη Σώρρα στην Πάτρα. Το τελευταίο στίγμα από το κινητό του ήταν στο Ρίο, το μεσημέρι της Παρασκευής. Από εκείνη τη στιγμή, το κινητό του έκλεισε, ενώ οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι έχει βγάλει και την μπαταρία για να μην εντοπιστεί. Είναι βέβαιοι ότι τον κρύβει ένας πιστός οπαδός του.

Οι αρχές πιστεύουν ότι το κλειδί για τον εντοπισμό του καταζητούμενου Αρτέμη Σώρρα είναι σε δυο πρόσωπα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του αυτοαποκαλούμενου σωτήρα της Ελλάδας: του αδερφού του και του ξαδέρφου του. Ο αδερφός του, μάλιστα, ήταν αυτός που έμεινε στη δίκη της περασμένης Παρασκευής μέχρι το τέλος και, κατά πάσα πιθανότητα, ήταν το πρόσωπο που διεμήνυσε στον Αρτέμη Σώρρα την καταδικαστική απόφαση.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας κοντά στο δικαστικό μέγαρο, για να εντοπίσουν ποια κατεύθυνση ακολούθησε η σύζυγός του, όταν έφυγε τρέχοντας από το δικαστήριο την περασμένη Παρασκευή, μόλις της ανακοινώθηκε ότι δεν θα πάρει αναβολή.

Το σπίτι του ζεύγους Σώρρα στην Πάτρα είναι κλειστό. Μαραμένα λουλούδια και κατεβασμένα ρολά μαρτυρούν την πολύμηνη απουσία τους. Παρ’ όλ’ αυτά, η σύζυγός του στην σημερινή αίτηση αναστολής έδωσε ως κύρια διεύθυνση κατοικίας της αυτό το σπίτι.

Ο σωτήρας Αρτέμης Σώρρας πιστεύει ότι θα σωθεί από τη φυλακή, πριν από το Πάσχα, αν το δικαστήριο κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής του. Αν την απορρίψει, όμως, δεν έχει σκοπό να παραδοθεί και θα κρύβεται με την ελπίδα να μην τον εντοπίσουν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top