Να σκοτώσει τον Παπαδήμο ήθελε ο 29χρονος- Δείτε τα ευρήματα από τη γιάφκα

Είχε κατασκευάσει 8 τρομοδέματα – Θεωρείται από τις αρχές μέλος της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς- Νέα ενημέρωση 21:34

Απο καθαρή τύχη έζησε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος όταν τον περασμένο Μάιο ξέφραγη ένας παγιδευμένος φάκελος μέσα στο αυτοκίνητο του στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 29χρονος ήταν ο κατασκευαστής και αποστολέας του τρομοδέματος.

«Η εγκληματική ενέργεια δεν ολοκληρώθηκε από αίτια «εξωτερικά». Η  έκρηξη δεν ήταν μεγάλης ισχύος εξαιτίας λανθασμένου υπολογισμού ως προς την αναλογία της εκρηκτικής ύλης και έγκαιρης παροχής ιατρικής βοήθειας στον Λουκά Παπαδήμο και τους δύο ακόμα επιβαίνοντες στο όχημα» αναφέρεται συγκεκριμένα στο κατηγορητήριο.

Οι ανακριτικές αρχές τον θεωρούν επίσης κατασκευαστή των 8 τρομοδεμάτων που εντοπίστηκαν τον Μάρτιο του 2017 στο Κέντρο Διαλογής στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου λίγο πριν φτάσουν σε διάφορους ευρωπαίους αξιωματούχους. Πάντως, με τις εκρηκτικές ύλες που είχε στο διαμέρισμα - γιάφκα της οδού Αλκαμένους οι παγιδευμένοι φάκελοι με πυρίτιδα θα έμοιαζαν με... πυροτεχνήματα.

ΤΙ ΕΚΡΥΒΕ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ – ΓΙΑΦΚΑ

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων βρέθηκαν:

-Δοχείο, βάρους 8830 γραμμαρίων, με άγνωστη στερεή ουσία, πιθανώς ζελατινοδυναμίτιδα,

-3 τεμάχια, βάρους 200 γραμμαρίων το καθένα πιθανώς TNT ,

- Πλήθος πυροκροτητών και φυτιλιών

- Επιστολικοί φάκελοι και αυτοκόλλητες μηχανογραφημένες ετικέτες,

-2 πλαστικά επιτραπέζια ρολόγια,

-2 ξύλινα μανταλάκια, οπου στο σημείο κλεισίματος των οποίων υπήρχαν προσαρμοσμένες 2 μεταλλικές πινέζες,

-Πλαστικό μανταλάκι, με επικολλημένο κομμάτι χαρτιού με άγνωστη στερεή ουσία.  

Ο νεαρός θεωρείται μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς απο τον Δεκέμβριο του 2016. Νοίκιασε το ημιυπόγειο της οδού Αλκαμένους στα τέλη του 2015 και πριν απο λίγο καιρό πλήρωσε όλα τα ενοίκια μέχρι το τέλος του χρόνου. Το πρωί οδηγήθηκε στον ειδικό εφέτη ανακριτή απ΄ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της Τρίτης. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της Ευελπιδων οπού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πράξεις "που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της".

Ο νεαρός, υποβασταζόμενος απο αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής, πήγε στο νοσοκομείο ΚΑΤ καθώς κατά την σύλληψη του χτύπησε στο πόδι και χρειάστηκε ιατρική βοήθεια. Επίσης,  συνελήφθη ένας ακόμα φίλος του 27 ετών ο οποίος, συμφώνα με τις αρχές, δεν εχει καμια σχέση με την υποθέσεις τρομοκρατίας αλλά στην κατοχή του βρεθήκαν κροτίδες και γκλομπ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top