Απαγωγείς Λεμπιδάκη: «Από τον Μιχάλη θα έχετε σαν ενθύμιο τα τελευταία του γράμματα και τα βίντεο για την τελευταία του όψη»

Ο ψυχολογικός πόλεμος στην οικογένεια του και τα μηνύματα-τρόμου το 6μηνο- θρίλερ της ομηρίας του

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Νέα, άγνωστα μηνύματα των δραστών

Σοκάρουν τα μηνύματα που έστελναν οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη στην οικογένεια του επιχειρηματία, ο οποίος έκανε έξι ολόκληρους μήνες να δει το φως του ήλιου, με τους δράστες να τον μεταφέρουν από το ένα κρησφύγετο στο άλλο (πέντε συνολικά), προκειμένου να μην τους εντοπίσουν οι Αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο φως οι επιστολές που υπέγραφε με το αίμα του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Το «Βήμα», παρουσιάζει τα άγνωστα μηνύματα των απαγωγέων στα μέσα Αυγούστου, τα οποία αποτελούν και περίτρανη απόδειξη για ποιο λόγο η απαγωγή αυτή χαρακτηριζόταν ως «θρίλερ», χωρίς κανέναν να ξέρει πώς θα καταλήξει.

Στα μηνύματα αυτά, οι δράστες έλεγαν για τον 54χρονο επιχειρηματία πως «θα φύγει ήσυχος και ανακουφισμένος», απέδιδαν εκ των υστέρων ευθύνες στους συγγενείς του, ενώ έκριναν ακόμα και την αστυνομία, κάνοντας λόγο για «λανθασμένη συνεργασία με αστυνομικούς που κοιτάζουν μόνο τα γαλόνια τους». Επιπλέον στα ίδια μηνύματα οι απαγωγείς αυτοαναφέρονταν ως «στυγνοί και αδίστακτοι», επιχειρώντας να «σατιρίσουν» χαρακτηρισμούς των ΜΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες αποκαλύψεις για τους απαγωγείς Λεμπιδάκη! Ζητούσαν από την οικογένεια να πουλήσει ακίνητο φιλέτο

«ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ»

«Από τον Μιχάλη θα έχετε να θυμάστε σαν ενθύμιο τα τελευταία του γράμματα που σας στέλνουμε σήμερα και τα βίντεο για την τελευταία του όψη» ανέφεραν χαρακτηριστικά στα μηνύματά τους.

«ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥΣ»

«Οι μπάτσοι νομίζουν ότι παρακολουθώντας τους Μυλοποταμίτες και τους υπολοίπους γνωστούς, θα φτάσουν στην δική τους επιτυχία, κάποιοι για τα γαλόνια τους και κάποιοι για τα λεφτά που τους πληρώνετε» ανέφεραν οι απαγωγείς σε άλλο σημείο, με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να σημειώνουν ότι αντιθέτως αυτή η αναφορά αποτελούσε δείγμα ότι η έρευνά τους - είχε προηγηθεί έλεγχος σε κατοικία κοντά στα Σφακιά - ήταν σε καλό σημείο. Καθώς όπως τόνιζαν «ήξεραν οι απαγωγείς ποιους παρακολουθούσαμε και σε ποιες ενέργειες προχωρούσαμε. Και γιατί άραγε να τους νοιάζει γιατί εμείς υποπτευόμαστε τάχα λάθος άτομα;».

 

Ο ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ

Τέλος, οι απαγωγείς «εκβίαζαν» εκτός από χρηματικά και ψυχολογικά την οικογένεια Λεμπιδάκη, και ιδιαίτερα τους συγγενείς του που είχαν αναλάβει τις σχετικές συνεννοήσεις, λέγοντας τους ότι «θα λογοδοτήσουν στα παιδιά του και την γυναίκα του».

Παράλληλα, μιλούσαν για τερτίπια που θα οδηγήσουν στον θάνατο τον κ. Λεμπιδάκη και σε απόδοση ευθυνών στους ίδιους. Συμπληρώνοντας δε ότι «αν έχετε το κουράγιο μπορείτε να μας αγνοήσετε και θα κλείσει ο επίλογος της ιστορίας εδώ».

Το μήνυμα αυτό που υποδείκνυε στους αγωνιούντες συγγενείς του κ. Λεμπιδάκη να βάλουν αγγελία σε τοπική εφημερίδα, ως δείγμα αποδοχής των όρων τους, συμπληρώνεται με τη φράση «αν δεν δημοσιευτεί η αγγελία θα κλείσετε τον κύκλο επικοινωνίας και θα περιμένετε το τελευταίο μήνυμα για τον επίλογο. Η τελευταία κίνηση στην σκακιέρα είναι στην δική σας πλευρά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top