Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο προσπάθησαν να περάσουν από τα ελληνοαλβανικά σύνορα άγνωστοι οι οποίοι όμως εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ασφάλειας Ιωαννίνων. Μεταξύ των ευρημάτων είναι και μεγάλη ποσότητα ισχυρού εκρηκτικού.

Το καρτέρι στην περιοχή Μαυρομάτι είχε στηθεί από νωρίς. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Ιωαννίνων γνώριζαν ότι το κύκλωμα είχε προγραμματίσει την αποστολή του για χθες βράδυ. Λίγο πριν σουρουπώσει εντόπισαν τρία άτομα να κινούνται πεζά και να είναι φορτωμένα με σακίδια. Μόλις πέρασαν στο ελληνικό έδαφος, προσπάθησαν να τους συλλάβουν.

«Τη στιγμή εκείνη άφησαν ότι κουβαλούσαν, τους σάκους δηλαδή, και φύγανε τρέχοντας. Και επειδή ήταν απόκρημνη, δασώδης η περιοχή και δύσβατη φύγανε και σε λίγα μέτρα είχαν μπει σε αλβανικό έδαφος», σημείωσε ο Βασίλης Μουσελίμης, διευθυντής υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ιωαννίνων.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν τα σακίδια και έμειναν άφωνοι. Οι ποσότητες των οπλών και των εκρηκτικών αρκούσαν για να εξοπλισμού μια μικρή στρατιωτική ομάδα.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν:

3 Καλάσνικοφ

11 χειροβομβίδες αμυντικού τύπου,

33 πυροκροτητές

5 πλάκες TNTβ βάρους ενός κιλού

10 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδων

1593 φυσίγγια για Καλάσνικοφ

Οι άγνωστοι κατάφεραν να ξεφύγουν καθώς οι Έλληνες αστυνομικοί δεν μπορούσαν να μπουν σε αλβανικό έδαφος. Το σίγουρο είναι ότι ο παραλήπτης του βαρύ οπλισμού θα πρέπει να περιμένει το... επόμενο φορτίο. Τα όπλα μεταφέρθηκαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

 

 

Tags: