Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τον έλεγχο της αλληλογραφίας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, μετά την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε από έκρηξη παγιδευμένου φακέλου. Η διαδρομή που ακολούθησε ο τρομο-φάκελος παραμένει ασαφής, καθώς δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν το παγιδευμένο γράμμα πέρασε από έλεγχο στη Βουλή ή την Τράπεζα της Ελλάδος. 

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, προσπαθεί να ρίξει φως στην υπόθεση, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν να διακριβώσουν εάν ο μη εντοπισμός του τρομο-φακέλου οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή σε αδυναμία του συστήματος.

Ο "θησαυρός" στοιχείων που εντοπίστηκαν στα δέκα ανέγγιχτα πακέτα που είχαν βρεθεί τον περασμένο Μάρτιο στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι αναμένεται να δείξει τον αποστολέα του τρομοπακέτου του Λουκά Παπαδήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, στους τρομοφακέλους που έχει εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ. και είχαν παραλήπτες ξένους ηγέτες, έχουν βρεθεί γενετικό υλικό και μέρος αποτυπώματος. Για το τρομοπακέτο που είχε αποσταλλεί στον Σόιμπλε είχε αναλάβει την ευθύνη η οργάνωση "Πυρήνες της Φωτιάς".

Ερωτηματικά από την κατάθεση ενός εκ των αστυνομικών του κ.Παπαδήμου – Ο φρούραρχος δεν επιβεβαιώνει την κατάθεση

Η σύγχυση δημιουργήθηκε μετά την κατάθεση ενός εκ των αστυνομικών της φρουράς του κ. Παπαδήμου, ο οποίος κατέθεσε ότι όταν παρέλαβε από το σπίτι του τον κ. Παπαδήμο, πήρε και τέσσερις φακέλους του, για να ελεγχθούν στα ειδικά μηχανήματα της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο αστυνομικός αναφέρει ότι αφού άφησαν τον κ. Παπαδήμο στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο ίδιος μετέφερε τους φακέλους στην Βουλή με την μοτοσικλέτα του και τους παρέδωσε για έλεγχο στα μηχανήματα X-ray, στο φυλάκιο δίπλα στην κεντρική είσοδο. Λίγα λεπτά αργότερα του επέστρεψαν την αλληλογραφία, με την οποία πήγε και πάλι στην ΤτΕ όπου την παρέδωσε στον κ. Παπαδήμο.

Ο φρούραρχος της Βουλής ωστόσο, δεν επιβεβαιώνει την κατάθεση του αστυνομικού, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μια πάγια διαδικασία που δεν έχει ακολουθηθεί.

Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, η Αντιτρομοκρατική ζήτησε και έχει στην διάθεση της τα βίντεο από τις κάμερες της Βουλής, καθώς και τα στοιχεία από το μηχάνημα των ακτίνων, το οποίο καταγράφει ό,τι περνάει από εκεί.

Τα τρία σημεία στα οποία εστιάζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής εστιάζονται σε τρία σημεία: 

α) πώς πέρασε ο παγιδευμένος φάκελος από τους ελέγχους,

β) ποιοι είναι οι κατασκευαστές του τρομοδέματος

γ) στο κενό ασφαλείας φρούρησης στόχων έναντι των «αόρατων» τρομο-φακέλων, όπως φάνηκε και στη χθεσινή επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Η κατάθεση του Λουκά Παπαδήμου αναμένεται να ληφθεί σήμερα ή αύριο και θα ρίξει φως στις έρευνες των αρχών. Πάντως, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ο κ. Παπαδήμος έχει καλή γενική κατάσταση και είναι αιμοδυναμικά σταθερός. 

Tags: