Σε ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ οι αρχές! Πού στρέφονται οι έρευνες για τη βόμβα στην οδό Σανταρόζα- Οι κάμερες κατέγραψαν τους δράστες

Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, μέχρι στιγμής

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στην Αντιτρομοκρατική, έπειτα από ύποπτη τσάντα που βρέθηκε έξω από τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας, που βρίσκεται στην οδό Σανταρόζα.

Συγκεκριμένα, στις 22:03 πραγματοποιήθηκε τηλεφώνημα σε γνωστή ιστοσελίδα, με το οποίο άγνωστος προειδοποιεί για την τοποθέτηση της βόμβας στην τράπεζα.

Στις 22:05, δηλαδή δυο μόλις λεπτά αργότερα, ο φύλακας του κτηρίου τηλεφωνεί στην Άμεση Δράση και λέει ότι στις 21:52, βλέπει από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας δυο άτομα με μοτοσυκλέτα ν’ αφήνουν ένα σακίδιο πλάτης σε μια εσοχή της τράπεζας και στη συνέχεια να εξαφανίζονται.

Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα από την αστυνομία και τότε, στις 22:38 εξερράγη κι ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Πρόκειται για ισχυρό μηχανισμό, που ήταν τοποθετημένος με τρόπο τέτοιο για να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ζημιές στο εσωτερικό της τράπεζας, όπως κι έγινε.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης από κάποια ομάδα.

Υπάρχουν δυο ακόμα επιθέσεις «ορφανές», καθώς στις 25/2/2017 βρέθηκε ένας μηχανισμός που δεν εξερράγη τελικά στο Α.Τ. Δάφνης και στις 12/2/2016 άλλος ένας εκρηκτικός μηχανισμός στο υπουργείο εργασίας που επίσης δεν εξερράγη. Και οι δυο αυτοί μηχανισμοί βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας και των εγκληματολογικών εργαστηρίων σχεδόν ατόφιοι.

Η μέχρι τώρα εκτίμηση είναι ότι αν δεν υπάρξει κάποιο άλλο χτύπημα, για την επίθεση στην τράπεζα θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Όσο δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα που εξερράγη, όλοι βρίσκονται σε συναγερμό, είτε στο κέντρο της Αθήνας είτε σε χώρους-στόχους που, ούτως ή άλλως, φυλάσσονται.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top