«Ξεσκονίζουν» την Γερμανία-Ψάχνουν αν υπάρχουν και άλλα ΤΡΟΜΟ-δέματα από την Ελλάδα

Τεράστια ανησυχία μετά τα δυο πακέτα εκρηκτικών μηχανισμών που εστάλησαν σε Βερολίνο και Παρίσι

«Ξεσκονίζουν» την Γερμανία για τρομοδέματα απο την Ελλάδα

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γερμανία μετά τα δυο τρομο-πακέτα που εστάλησαν σε Βερολίνο και Παρίσι.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, το πρώτο τρομο-δέμα εστάλη την Τετάρτη στο Γερμανικό ΥΠΟΙΚ, έχοντας «αποστολέα» τον Άδωνη Γεωργιάδη και παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ευτυχώς το παγιδευμένο πακέτο δεν εξερράγη καθώς εντοπίστηκε από ακτίνες X-ray. Δεν συνέβη το ίδιο όμως και με τον φάκελο-βόμβα που έφτασε στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι το μεσημέρι της Πέμπτης.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί στο πρόσωπο και στα χέρια μια υπάλληλος του ΔΝΤ η οποία άνοιξε τον φάκελο.

Και σε αυτή την περίπτωση, το τρομο-δέμα είχε σταλεί από την Ελλάδα, με «αποστολέα» τον… Βασίλη Κικίλια, με την γαλλική αστυνομία να υποστηρίζει πως παραλήπτης ήταν ο ίδιος ο Πολ Τόμσεν.

Για τον παγιδευμένο φάκελο στον Σόιμπλε, ανέλαβαν την οργάνωση οι «Πυρήνες της Φωτιάς». Για την επίθεση στο Παρίσι ακόμα δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, αν και όλα δείχνουν πως οι δυο υποθέσεις «συνδέονται».

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΡΟΜΟ-ΔΕΜΑΤΑ

Όπως είναι φυσικό, τα γερμανικά ΜΜΕ φιλοξενούν στα πρωτοσέλιδα τους αυτά τα δυο περιστατικά, με την FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) να μην αποκλείει να υπάρξουν κι άλλα παγιδευμένα δέματα όπως αυτό στο Βερολίνο και το Παρίσι.

Η «DW» (Deutsce Welle),  με τίτλο «Παγιδευμένα πακέτα σε πολιτικούς και υπηρεσίες», αναφέρει σε άρθρο της:

«Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας δεν θέλουν προς το παρόν να κάνουν δηλώσεις για το αν απειλούνται πολιτικοί, υπηρεσίες και επιχειρήσεις στη χώρα από παγιδευμένα δέματα».

Μάλιστα ο δημοσιογράφος, αναρωτιέται για ποιο λόγο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μπορεί να έγινε στόχος της απόπειρας:

«Παρά τα πακέτα στήριξης ύψους δισεκατομμυρίων και άλλων εκτεταμένων μέτρων στήριξης για τα οποία εγγυάται και η Γερμανία, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα. Θεωρείται σκληροπυρηνικός όσον αφορά τις απαιτήσεις των πιστωτών της χώρας για τα μέτρα περικοπών».

Εν συνεχεία κάνει αναφορά και στην τρομοκρατία στην Ελλάδα, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια ενεργή αριστεροτρομοκρατική σκηνή που ευθύνεται για επιθέσεις σε τράπεζες, αστυνομικά τμήματα, κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες όπως επίσης για αρκετά παγιδευμένα δέματα προς διευθύνσεις του εξωτερικού».

Η εφημερίδα «Rheinische Post», αναρωτιέται με την σειρά της πώς γίνεται να πέρασε το πακέτο από τα συστήματα ασφαλείας, ενώ τονίζει πως και για το δεύτερο πακέτο, ευθύνονται οι «Πυρήνες της Φωτιάς» (κάτι που προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί):

«Σε έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι τραυματίστηκε μια υπάλληλος. Τώρα είναι σίγουρο ότι το δέμα στάλθηκε από την Ελλάδα. Επιπλέον το πακέτο που είχε σταλεί στον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε προερχόταν επίσης από την Ελλάδα». ¨

Μάλιστα επισημαίνει πως «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών παίζουν σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές».

Η «Handelsblatt» με τη σειρά της, υπογραμμίζει ότι «οι Έλληνες ειδικοί σε θέματα ασφαλείας εμφανίζονται ανήσυχοι: πώς μπορεί ένας φάκελος με εκρηκτικά να περάσει από υπερσύγχρονα μηχανήματα όπως αυτά στο αεροδρόμιο», συνδέοντας τα γεγονότα με παλαιότερα «χτυπήματα» των «Πυρήνων»:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που στάλθηκε παγιδευμένο δέμα από την Αθήνα: μέλη της οργάνωσης ‘Πυρήνες της φωτιάς’ είχαν στείλει ήδη το 2011 πακέτο με εκρηκτικά στη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και στον τότε ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι». 

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ-ΣΠΑΤΑ

Την ίδια στιγμή, η ανησυχία στην Αντιτρομοκρατική για την δράση των «Πυρήνων» είναι έκδηλη, ενώ οι έρευνες έχουν εστιαστεί στο παγιδευμένο δέμα που εστάλη στον Σόιμπλε και δεν έσκασε, ώστε μέσω αυτού να συλλέξουν στοιχεία (δαχτυλικά αποτυπώματα ή DNA).

Παράλληλα, ψάχνουν τα σημεία από τα οποία εστάλησαν τα πακέτα σε Βερολίνο και Παρίσι, ώστε να δουν από τις  κάμερες των υποκαταστημάτων τα πρόσωπα των μελών της οργάνωσης που τα ταχυδρόμησαν.

Σε Κρυονέρι και Σπάτα όπου βρίσκονται τα κέντρα διαλογής των ΕΛΤΑ, έχουν «κατασκηνώσει» κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής.

Οι αστυνομικοί θέλουν να δουν βάσει των μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας που υπάρχουν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ποιες χρονικές στιγμές και με πόση διαφορά πέρασαν την πύλη οι δύο φάκελοι με προορισμό το Βερολίνο και το Παρίσι, ώστε να διαπιστώσουν αν υπάρχουν παρόμοια δέματα που πέρασαν από εκεί και σε ποιες πόλεις ταξίδεψαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top