Τα γερμανικά μέσα για τα ΤΡΟΜΟΔΕΜΑΤΑ: "Πώς πέρασαν από τους ελέγχους του αεροδρομίου;"

Κεντρικό θέμα του γερμανικού τύπου τα παγιδευμένα ελληνικά πακέτα

Τα γερμανικά μέσα για τα ΤΡΟΜΟΔΕΜΑΤΑ: "Πώς πέρασαν από το

Τα παγιδευμένα πακέτα που είχαν ως στόχο το ΔΝΤ και το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, με ελληνική διεύθυνση αποστολέα, απασχολούν έντονα τον γερμανικό τύπο.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung υποστηρίζει ότι μπορεί να υπάρξουν κι άλλα παγιδευμένα δέματα, σε άρθρο με τίτλο «Παγιδευμένα πακέτα σε πολιτικούς και υπηρεσίες».

Στο άρθρο αναφέρεται ότι οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας δεν θέλουν να κάνουν δηλώσεις, μέχρι στιγμής, για το αν απειλούνται πολιτικοί, υπηρεσίες και επιχειρήσεις στη χώρα από παγιδευμένα δέματα, ενώ επιχειρείται να απαντηθεί το ερώτημα γιατί ήταν στόχος πακέτου ο Γερμανός υπουργός οικονομικών. «Παρά τα πακέτα στήριξης ύψους δισεκατομμυρίων και άλλων εκτεταμένων μέτρων στήριξης για τα οποία εγγυάται και η Γερμανία, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα. Θεωρείται σκληροπυρηνικός όσον αφορά τις απαιτήσεις των πιστωτών της χώρας για τα μέτρα περικοπών» γράφει.

Τέλος, αναφέρεται σύντομα και η δράση τρομοκρατικών οργανώσεων στη χώρα. «Στην Ελλάδα υπάρχει μια ενεργή αριστεροτρομοκρατική σκηνή που ευθύνεται για επιθέσεις σε τράπεζες, αστυνομικά τμήματα, κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες όπως επίσης για αρκετά παγιδευμένα δέματα προς διευθύνσεις του εξωτερικού».

Στο ίδιο κλίμα και η Rheinische Post, που γράφει ότι και το δεύτερο πακέτο εστάλη από την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Επισημαίνεται, επίσης, ότι «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών παίζουν σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές», φωτίζοντας ένα πιθανό κίνητρο της επίθεσης.

Η Handelsblatt αναφέρεται κι εκείνη στο παγιδευμένο πακέτο, υπογραμμίζοντας την ανησυχία που εκφράζουν οι Έλληνες ειδικοί σε θέματα ασφαλείας. «Πώς μπορεί ένας φάκελος με εκρηκτικά να περάσει από υπερσύγχρονα μηχανήματα, όπως αυτά στο αεροδρόμιο;» αναρωτιέται ο αρθρογράφος. Τέλος, θυμίζει παλιότερα περιστατικά και τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Ευρωπαίων πολιτικών. «Μέλη της οργάνωσης ‘Πυρήνες της φωτιάς’ είχαν στείλει ήδη το 2011 πακέτο με εκρηκτικά στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, και στον τότε Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι» γράφει.

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΧΟΝΤΑΙ κι άλλα ΤΡΟΜΟΔΕΜΑΤΑ - Φαίνεται να έχει μπει σε εφαρμογή το ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΜΕΣΙΣ

Tα ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ερωτήματα για τα ΤΡΟΜΟΔΕΜΑΤΑ

Μπαράζ ΤΡΟΜΟΥ από τους "Πυρήνες της Φωτιάς"- Δέματα ΘΑΝΑΤΟΥ σε Μέρκελ, Σαρκοζί και Μπερλουσκόνι

"Τυφλά" σημεία- To ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ δέμα πέρασε από 2 αεροδρόμια και ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕ ΚΑΝΕΙΣ!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top