Μπαράζ ΤΡΟΜΟΥ από τους "Πυρήνες της Φωτιάς"- Δέματα ΘΑΝΑΤΟΥ σε Μέρκελ, Σαρκοζί και Μπερλουσκόνι

Η "εκρηκτική" τακτική και οι στόχοι

Η «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» κρύβεται πίσω από τις περισσότερες αποστολές παγιδευμένων δεμάτων με αποδέκτες διάφορες διπλωματικές αποστολές αλλά και κορυφαίους ευρωπαίους πολιτικούς. Το 2010, μάλιστα, υπήρξε ένα απίστευτο μπαράζ επιθέσεων που προκάλεσε χάος στην Αθήνα.

Παγιδευμένο δέμα ακριβώς σαν κι αυτό που κρατάει στα χέρια του ο πυροτεχνουργός της αστυνομίας που θα δείτε στο βίντεο ήταν και το παγιδευμένο δέμα που είχε ως παραλήπτη τον Γερμανό υπουργό εξωτερικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ίδια οργάνωση με παρόμοια συνδεσμολογία αλλά με χρονική διαφορά επτά ολόκληρων ετών. 

Η «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», που τώρα ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του δέματος στον Σόιμπλε, ήταν η τρομοκρατική οργάνωση που, τον Νοέμβριο του 2010 είχε προκαλέσει χάος, στέλνοντας δεξιά και αριστερά με εταιρίες ταχυμεταφορών, 8 δέματα βόμβες σε πρεσβείες στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα παγιδευμένα δέματα, μάλιστα, είχε εκραγεί στα χέρια μιας ανυποψίαστης υπαλλήλου, προκαλώντας της ελαφρά εγκαύματα, έκρηξη που κινητοποίησε την αστυνομία και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο νεαρών μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ήταν οπλισμένοι με πιστόλια, φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και κρατούσαν ένα κουτί  μέσα στο οποίο είχαν άλλες δύο βόμβες, τις οποίες πρόλαβαν και πέταξαν πίσω από μια στάση λεωφορείου.  Αυτά τα παγιδευμένα δέματα εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενες εκρήξεις.

Σε εκείνο το μπαράζ τρόμου, τα μέλη των πυρήνων της φωτιάς είχαν καταφέρει να ταχυδρομήσουν άλλα 6 παγιδευμένα δέματα με παραλήπτες κορυφαίους ευρωπαίους πολιτικούς. Είχαν στείλει δέματα στην Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, με φερόμενο αποστολέα το Υπουργείο Οικονομικών, στο Νικολά Σαρκοζί αλλά και στον Ιταλό, πρώην πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Τότε, μάλιστα, το αεροσκάφος των ιταλικών αερογραμμών υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στη Μπολόνια, για να εξουδετερωθεί ο φάκελος - βόμβα.

Οι Πυρήνες της Φωτιάς, παρά τις συλλήψεις, συνέχισαν και τα επόμενα χρόνια να στέλνουν παγιδευμένα δέματα, κυρίως με στόχο δικαστικούς που είχαν ασχοληθεί με την τρομοκρατία. Το 2014 ανέλαβε την ευθύνη και για την αποστολή του βιβλίου που ήταν γεμάτο εκρηκτικά στο αστυνομικό τμήμα της Ιτέας, μια βόμβα που κατασκεύασε ο Χριστόδουλος Ξηρός, από το κρησφύγετο του στην Ανάβυσσο αλλά ευτυχώς για τους αστυνομικούς του τμήματος δεν εξερράγη, λόγω σφάλματος στη συνδεσμολογία.

Οι πυρήνες της φωτιάς, πριν από 6 μήνες, είχαν βάλει στο στόχαστρο και την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη, ανατινάζοντας με ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό το ισόγειο της πολυκατοικίας όπου διαμένει, στην οδό Ιπποκράτους.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top