Φάκελος ΒΟΜΒΑ στο ΔΝΤ- Εξερράγη στα χέρια της βοηθού του Τόμσεν

"Να βρούμε τους υπεύθυνους" φωνάζει ο Ολάντ

Συναγερμός στο Παρίσι. Παγιδευμένος φάκελος με παραλήπτη τον Πολ Τόμσεν έφτασε στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και εξερράγη στα χέρια της βοηθού του, η οποία τραυματίστηκε. Ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ έκανε λόγο για επίθεση.

Το κτίριο στη λεωφόρο Ιενά 64-66 στο Παρίσι, όπου στεγάζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έγινε στόχος επίθεσης. Ένας παγιδευμένος φάκελος έφτασε στο γραφείο του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του οργανισμού, Πολ Τομσεν. Φαίνεται πως αυτός ήταν ο παραλήπτης. Η βοηθός του επιχείρησε να τον ανοίξει κι αυτός εξερράγη στα χέρια της. Η γυναίκα τραυματίστηκε στο πρόσωπο, τον λαιμό και τα χέρια, ενώ υποβάλλεται σε θεραπεία για διάτρηση τυμπάνου.

Οι γαλλικές αρχές έχουν ήδη έρθει σε επαφή με την ελληνική αστυνομία και ρωτούν για τη συνδεσμολογία. Το χτύπημα σημειώθηκε μια μέρα μετά την αποστολή πακέτου με εκρηκτικά στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ήδη η γαλλική κυβέρνηση συνδέει τις δυο υποθέσεις.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ είπε ότι «υπάρχουν ομοιότητες με ένα άλλο περιστατικό της ίδιας φύσης, που έγινε στο Βερολίνο πριν μερικές μέρες. Έτσι, με αυτή την έρευνα, προσπαθούμε να διαπιστώσουμε τις αιτίες αυτού που συνέβη στο Παρίσι. Είμαστε και πάλι αντιμέτωποι με μια επίθεση. Δεν υπάρχει άλλη λέξη. Πρόκειται για ένα παγιδευμένο πακέτο και από ‘κει και πέρα πρέπει, πέρα από την αλληλεγγύη και την υποστήριξη στα πρόσωπα που επλήγησαν, να ψάξουμε τις αιτίες και να βρούμε τους υπεύθυνους».

Η έκρηξη είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί ο φάκελος, οπότε δεν υπάρχουν ενδείξεις του αποστολέα.

 Η Κριστίν Λαγκάρντ καταδίκασε την επίθεση, ενώ επιβεβαιώνεται ότι υπήρξαν απειλητικά τηλεφωνήματα. «Καταδικάζω αυτή την άνανδρη πράξη βίας και επαναβεβαιώνω τη βούληση του ΔΝΤ να συνεχίσουμε το έργο μας, σύμφωνα με την αποστολή μας. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές για να διερευνηθεί το περιστατικό και να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού μας» είπε η Λαγκάρντ.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top