Στον Τόμσεν πήγαινε ο φάκελος με τη ΒΟΜΒΑ – Τον ήθελαν ΝΕΚΡΟ

Αναζητείται ο αποστολέας

Τομσεν πακέτο ΔΝΤ

Συγκλονιστικές είναι οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την επίθεση στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια γυναίκα.

Την ώρα που οι αρχές αναζητούν τα στοιχεία του αποστολέα με εξονυχιστικές έρευνες, στρέφοντας το βλέμμα τους και στην Ελλάδα, καθώς το ΤΡΟΜΟΔΕΜΑ στο Παρίσι έφτασε λίγες ώρες μετά το ΠΑΚΕΤΟ-ΘΑΝΑΤΟΥ στον Σόιμπλε, η γαλλική αστυνομιά υποστηρίζει ότι ο φάκελος που εξερράγη προοριζόταν για τον Πολ Τόμσεν, σύμφωνα με το  Reuters .

Μάλιστα το πρακτορείο αναφέρει ότι τον παγιδευμένο φάκελο άνοιξε στις 10:30 η γραμματέας του Πολ Τόμσεν. Από την έκρηξη προκλήθηκαν θραύσματα, τα οποία τραυμάτισαν την γυναίκα στο πρόσωπο, ενώ έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στην ακοή της. Η κατάσταση της σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν κρίνεται ανησυχητική, από τους θεράποντες γιατρούς.

Την ίδια ώρα ο νομάρχης του Παρισιού, στο ερώτημα "αν υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες «σημάδια» που να προμήνυαν τι πρόκειται να συμβεί", απάντησε : «Υπήρξαν μερικά τηλεφωνήματα τις τελευταίες ημέρες, αλλά αυτό μπορεί να μην σχετίζεται με την υπόθεση αυτή».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού, η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο μηχανισμό. «Ήταν κάτι σαν ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός» ανέφερε. Συνολικά τρεις υπάλληλοι βρίσκονταν στο συγκεκριμένο γραφείο την ώρα της έκρηξης.

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, αναφέρουν ότι η έκρηξη πιθανόν να προκλήθηκε από βαρελότο, όπως αναφέρουν γαλλικές πηγές.

Το κτίριο που σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκεται στο 66 Λεωφόρος Iéna, στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού. Η πρόσοψη του κτιρίου δεν έχει πληγεί, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ.

Και όλα αυτά, λίγες ώρες μετά το πακέτο ΤΡΟΜΟΥ που εστάλη στο Γερμανικό ΥΠΟΙΚ από τους Πυρήνες της Φωτιάς, με παραλήπτη τον ίδιο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και φερόμενο αποστολέα τον… Άδωνη Γεωργιάδη!

Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα είναι σε συνεχή επικοινωνία. Όλοι αναζητούν τον αποστολέα του φακέλου με τη βόμβα στο ΔΝΤ, χωρίς να αποκλείουν να έχει σταλεί και αυτό στο Παρίσι από την Αθήνα!

Μάλιστα, τα διεθνή μέσα ήδη συνδέουν την επίθεση στο ΔΝΤ με το πακέτο θανάτου στον Σόιμπλε, κάνοντας ειδική αναφορά στους... θεσμούς που κάνουν τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top