ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Γάλλοι και Γερμανοί ερευνούν σύνδεση των ΤΡΟΜΟΔΕΜΑΤΩΝ σε ΔΝΤ και Σόιμπλε! Άρον άρον το υλικό από το Παρίσι στην Ελλάδα

Τα διεθνή μέσα συνδέουν τα δύο περιστατικά

Γαλλία Γερμανία δέμα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αθήνα μετά τον φάκελο–βόμβα στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια γυναίκα. Οι ελληνικές αρχές είναι σε εγρήγορση, καθώς η έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ, έγινε μόλις μια ημέρα μετά το πακέτο ΤΡΟΜΟΥ που εστάλη στο Γερμανικό ΥΠΟΙΚ, με παραλήπτη τον ίδιο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αποστολέα τον… Άδωνη Γεωργιάδη.

ΤΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, Γαλλία και Ελλάδα είναι σε συνεχή επαφή, ανταλλάσοντας χρήσιμα στοιχεία, ώστε να λύσουν το γρίφο του αποστολέα και να αποτρέψουν μια νέα ενδεχόμενη απειλή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ελληνικές αρχές ζήτησαν αναλυτικότερη ενημέρωση από τους Γάλλους, οι οποίοι τελικά έστειλαν δύο φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης

Πληροφορίες λένε ότι από τις φωτογραφίες φαίνονται μόνο σκόρπια χαρτιά και δεν είναι ορατές οι ζημιές που προκλήθηκαν. Ωστόσο η έκρηξη κατάστρεψε το τρομοδέμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι αρχές να δουν σφραγίδα ταχυδρομείου και άρα αποστολέα

Γαλλία και Γερμανία εξετάζουν εάν το ΤΡΟΜΟΔΕΜΑ που έφτασε στο ΔΝΤ συνδέεται με το ΠΑΚΕΤΟ ΘΑΝΑΤΟΥ στον Σόιμπλε

Είναι οι Πυρήνες της Φωτιάς πίσω από χτύπημα στα γραφεία του ΔΝΤ;  Έφυγε από την Ελλάδα το ΤΡΟΜΟΔΕΜΑ στο Παρίσι; Απαντήσεις στα ερωτήματα γυρεύουν εδώ και τώρα οι Γάλλοι, οι οποίοι δεν αποκλείουν το πακέτο τρόμου να ταξίδεψε στην γαλλική πρωτεύουσα από την Αθήνα, καθώς η έκρηξη, όπως ήδη προαναφέραμε, σημειώθηκε λίγες μόνο ώρες μετά το πακέτο θανάτου στον γερμανό Υπουργό Οικονομικών, Β.Σόιμπλε.

Και μπορεί στην Γερμανία να γλιτώσαμε τα χειρότερα και να μην υπήρξε τραυματισμός, ωστόσο υπάρχει η υποψία σε Γάλλους και Γερμανούς τα δύο επικίνδυνα πακέτα να συνδέονται μεταξύ τους

ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Εν τω μεταξύ, ήδη όλα τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν τη σύνδεση των δύο περιστατικών.

Συγκεκριμένα, το ΒΒC αναφέρεται στο θέμα υπογραμμίζοντας ότι χθες σημειώθηκε ανάλογο περιστατικό στη Γερμανία από την ελληνική τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς. Παράλληλα υπενθυμίζει ποιοι είναι οι ... τέσσερις θεσμοί που δανείζουν την Ελλάδα.

Και στα δύο περιστατικά αναφέρεται και η καναδική Globe and Mail, ενώ το CNN και ο Independent σημειώνει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημα κάποια σύνδεση μεταξύ τους

Και η γαλλική εφημερίδα Le Figaro συνδέει την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ με τα εκρηκτικά που εστάλησαν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από την Ελλάδα.

Το χρονικό της επίθεση στο ΔΝΤ με το φάκελο-βόμβα

Μία γυναίκα-υπάλληλος του ΔΝΤ τραυματίστηκε στο Παρίσι από έκρηξη που σημειώθηκε, αφού άνοιξε έναν φάκελο στα γραφεία του Ταμείου. «Πρόκειται για επίθεση, δεν υπάρχει άλλη λέξη», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο διευθυντής της αστυνομίας στο Παρίσι Μισέλ Καντό δήλωσε ότι «το δέμα έχει σταλεί με το ταχυδρομείο». «Πρόκειται για ένα μεγάλο βαρελότο, το θύμα τραυματίστηκε στο πρόσωπο και υποφέρει από ρήξη τυμπάνου».

Για «άνανδρη πράξη βίας» μίλησε η Κριστίν Λαγκάρντ σε ανακοίνωσή της. «Καταδικάζω αυτή τη δειλή πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεχίσουμε τη δουλειά μας σύμφωνα με την εντολή μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις γαλλικές αρχές για να διερευνήσουμε το συμβάν και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του προσωπικού μας», δήλωσε συγκεκριμένα η Λαγκάρντ.

ΦΩΤΟ Reuters

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top