Λαχταριστό μπριάμ δια χειρός Χρήστου Μοίρα

Η νόστιμη συνταγή που έφτιαξε ο chef στο Breakfast@Star

Μία πολύ νόστιμη συνταγή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά παρουσίασε σήμερα Πέμπτη 12/6 ο Χρήστος Μοίρας στην εκπομπή Breakfast@Star

O Xρήστος Μοίρας έφτιαξε την πιο νόστιμη τάρτα με σπιτική βάση

Ο γνωστός chef έδειξε στους τηλεθεατές της πρωινής εκπομπής πώς να φτιάξουν βήμα - βήμα λαχταριστό μπριάμ

Υλικά

  • 2 πατάτες
  • 2 κολοκύθια
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 150 ml ελαιόλαδο λίγα φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη αλάτι πιπέρι

Σπαγγέτι με πέστο ρόκας και φιλετίνια κοτόπουλου

Εκτέλεση

Ξεκινάμε κόβοντας όλα τα λαχανικά σε πολύ λεπτές φέτες. Θέλουμε οι φέτες να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος και πάχος ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα και να δώσουν στο φαγητό μας όψη ρατατούι, χωρίς όμως να χάσει τον ελληνικό χαρακτήρα του μπριάμ.

Τρίβουμε τις ντομάτες και τις απλώνουμε στον πάτο ενός στρογγυλού ή ορθογώνιου ταψιού, μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο, λίγο από το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αυτή η ντοματένια βάση θα δώσει ζουμερότητα στο φαγητό όσο ψήνεται.

Πάνω από τη βάση στρώνουμε κυκλικά ή σε σειρές, εναλλάξ, φέτες από πατάτα, κολοκύθι, μελιτζάνα, πιπεριά και κρεμμύδι, επαναλαμβάνοντας τη σειρά ώστε να γεμίσουμε όλο το ταψί. Όσο πιο τακτοποιημένα μπουν, τόσο πιο εντυπωσιακό θα είναι το αποτέλεσμα.

Αλατοπιπερώνουμε την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 με 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και να ροδίσουν στις άκρες.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top