O Xρήστος Μοίρας έφτιαξε την πιο νόστιμη τάρτα με σπιτική βάση

Μία συνταγή για αλμυρή τάρτα που θα σας ενθουσιάσει

Ένα σνακ το οποίο μπορούμε να καταναλώσουμε όλες τις ώρες της μέρας από νωρίς το πρωί έως και το βράδυ ετοίμασε ο Χρήστος Μοίρας το πρωί της Τετάρτης στο Breakfast@Star.

O Xρήστος Μοίρας έφτιαξε την πιο νόστιμη τάρτα με σπιτική βάση

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε τάρτα με σπιτική βάση και κολοκύθι δείχνοντας στους τηλεθεατές βήμα-βήμα τη διαδικασία. 

O Xρήστος Μοίρας έφτιαξε την πιο νόστιμη τάρτα με σπιτική βάση

Υλικά για τη ζύμη

200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια βούτυρο κρύο, κομμένο σε κυβάκια
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό
1 πρέζα αλάτι

O Xρήστος Μοίρας έφτιαξε μία νόστιμη και υγιεινή τάρτα

Υλικά για τη γέμιση

2 μεγάλα κολοκύθια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αυγά
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
φρέσκο θυμάρι ή δυόσμος

Εκτέλεση της Συνταγής 

Ξεκινάμε με τη ζύμη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε το βούτυρο. Τρίβουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε το αυγό και το νερό και ζυμώνουμε γρήγορα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί ζύμη. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Κόβουμε τα κολοκύθια στη μέση κατά μήκος και τα μισά από αυτά τα κόβουμε σε λεπτές φέτες μακρόστενες για την επικάλυψη. Τα υπόλοιπα τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις ροδέλες κολοκυθιού μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη φέτα, την παρμεζάνα και λίγο φρέσκο θυμάρι ή δυόσμο. Ενώνουμε το μείγμα με τα σοταρισμένα κολοκύθια.

Ανοίγουμε τη ζύμη και τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Τρυπάμε τη βάση με πιρούνι και την προψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα κολοκύθια και τα τυριά και στη συνέχεια καλύπτουμε την επιφάνεια με μια στρώση από τις μακρόστενες φέτες κολοκυθιού, τοποθετημένες κυκλικά γύρω γύρω, ώστε να δημιουργήσουμε ένα όμορφο και ομοιόμορφο τελείωμα.

Ψήνουμε την τάρτα για 35 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί η γέμιση. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τη σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top