Light συνταγή για pancakes με κεφίρ

Mία γλυκιά συνταγή διά χειρός Χρήστου Μοίρα

Αν ψάχνεις μία νόστιμη και υγιεινή συνταγή για pancakes ο Χρήστος Μοίρας έχει την κατάλληλη.

Pancakes: Tα μυστικά που δε σου λένε για να βγουν τόσο αφράτα!

Ο σεφ μπήκε το πρωί της Παρασκευής στην κουζίνα της εκπομπής Breakfast@Star, έφτιαξε pancakes με κεφίρ και έδειξε βήμα- βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Light συνταγή για pancakes με κεφίρ

Υλικά της Συνταγής

    •    300 ml κεφίρ  
    •     250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    •    1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
    •    2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 
    •    2 κ.σ. ζάχαρη
    •    2 αβγά
    •    ½ κ.γλ. αλάτι
    •    1 κ.γλ. βανίλια
    •    2 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο


Για τη μους λευκής σοκολάτας

    •    200 γρ. λευκή σοκολάτα
    •    200 ml κρέμα γάλακτος 35%
    •    1 κ.γλ. ζάχαρη (προαιρετικά)


Για το σερβίρισμα με αβγά και μπέικον:
    •    4 αβγά 
    •    4 φέτες μπέικον
    •    Φρέσκο μαύρο πιπέρι

Light συνταγή για pancakes με κεφίρ


Εκτέλεση της Συνταγής 

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη και σ’ ένα άλλο χτυπάμε τα αβγά με το κέφιρ και τη βανίλια. 
Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα για να σχηματίσουμε μικρούς δίσκους (pancakes). Ψήνουμε για 2 - 3 λεπτά από τη μία πλευρά ή μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.


Για τη Μους Λευκής Σοκολάτας (σερβίρισμα 1):

Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Σ’ ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγί. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί καλά το μείγμα.

Σερβίρουμε τα pancakes με μια γενναία ποσότητα μους λευκής σοκολάτας και από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο για επιπλέον γεύση και υφή.

Εκτέλεση για τα αβγά και το μπέικον (σερβίρισμα 2):

Σ’ ένα τηγάνι τηγανίζουμε τις φέτες μπέικον μέχρι να γίνουν τραγανές και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι, τηγανίζουμε τα αβγά, ανάλογα με το πώς τα προτιμάμε (την τηγανιτή πλευρά ή τη scrambled εκδοχή).

Σερβίρουμε τα pancakes προσθέτοντας φρέσκο μαύρο πιπέρι για έξτρα γεύση.

Δείτε το Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top