Ο Χρήστος Μοίρας έφτιαξε το απόλυτο γλυκό

Μία γλυκιά συνταγή που θα λατρέψεις

Μία λαχταριστή πορτοκαλόπιτα έφτιαξε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή Breakfast@Star ο Χρήστος Μοίρας.

Ο Χρήστος Μοίρας έφτιαξε το απόλυτο  γλυκό

Φτιάξτε τον πιο νόστιμο μπακλαβά με φυστίκια Αιγίνης

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

Ο Χρήστος Μοίρας έφτιαξε το απόλυτο  γλυκό

Συνταγή για μίνι μπακλαβαδάκια

Υλικά της Συνταγής 

    •    1 lt πλήρες γάλα 
    •    12 φύλλα κρούστας 
    •    8 κρόκοι αβγών 
    •    200 γρ. ζάχαρη
    •    100 γρ. κορν φλάουρ
    •    1 βανίλια 
    •    8 φύλλα ζελατίνης
    •    60 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
    •    Ξύσμα από 4 πορτοκάλια 
    •    150 γρ. βούτυρο αγελάδας
    •    200 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι

Υπέροχα τυροπιτάκια με μαρμελάδα ντομάτας


Εκτέλεση της Συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C με αέρα. Παίρνουμε 4 φύλλα κρούστας κάθε φορά και τα αλείφουμε ενδιάμεσα με λιωμένο βούτυρο, τοποθετώντας τα το ένα πάνω στο άλλο. 

Με το τσέρκι κόβουμε δίσκους από την τετράδα των φύλλων. Μεταφέρουμε τους δίσκους σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, καλύπτουμε με δεύτερο χαρτί και ένα ακόμα ταψί από πάνω για να μη φουσκώσουν. Ψήνουμε για περίπου 15 – 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα με το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, και επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα στραγγισμένα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε να διαλυθούν. Τέλος, προσθέτουμε τον φρέσκο χυμό πορτοκαλιού. Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη που ακουμπά στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να κρυώσει πλήρως.

Ζελέ μαρμελάδας (κρύο)

Τοποθετούμε τη μαρμελάδα πορτοκαλιού σε μπολ και προσθέτουμε 2 – 3 κουταλιές της σούπας νερό. Χτυπάμε καλά με φουέ (σύρμα) μέχρι να γίνει λεία, απαλή και πιο ρευστή. Δεν απαιτείται βράσιμο.

Στήσιμο

Σε κάθε πιάτο σερβιρίσματος τοποθετούμε έναν τραγανό δίσκο φύλλου κρούστας. Με κορνέ κάνουμε μικρές ντοτς από την κρέμα πατισερί γύρω γύρω. Στη μέση προσθέτουμε μία δόση από το ζελέ μαρμελάδας πορτοκαλιού. Καλύπτουμε με δεύτερο δίσκο φύλλου. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή ξύσμα πορτοκαλιού.

Δείτε το Breakfast@Star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top