Φτιάξτε τον πιο νόστιμο μπακλαβά με φυστίκια Αιγίνης

Mία γλυκιά συνταγή διά χειρός Χρήστου Μοίρα

Μία σούπερ συνταγή για μπακλαβά έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star o Xρήστος Μοίρας.

Φτιάξτε τον πιο νόστιμο μπακλαβά με φυστίκια Αιγίνης

Συνταγή για μίνι μπακλαβαδάκια

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

Υλικά της Συνταγής 


    •    500 γρ. φύλλο κρούστας
    •    250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
    •    300 γρ. φιστίκια Αιγίνης
    •    100 γρ. αμύγδαλα (προαιρετικά)
    •    2 κ.σ. ζάχαρη
    •    ½ κ.γ. κανέλα

Για το σιρόπι

    •    500 γρ. ζάχαρη
    •    300 ml νερό
    •    150 γρ. μέλι
    •    1 γαρύφαλλο

Ώρα για σιροπιαστά γλυκά - 5 συνταγές που θα λατρέψεις

Φτιάξτε τον πιο νόστιμο μπακλαβά με φυστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση της Συνταγής

Βουτυρώνουμε το ταψί και ξεκινάμε στρώνοντας ένα φύλλο κρούστας, το οποίο βουτυρώνουμε καλά. Συνεχίζουμε με τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντας κάθε στρώση. 

Ανακατεύουμε τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και απλώνουμε το μείγμα σε μια στρώση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας κάθε ένα. 

Χαράζουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 60 - 70 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το γαρύφαλλο για 5 λεπτά. Αφαιρούμε το γαρύφαλλο, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στον κρύο μπακλαβά και αφήνουμε να το απορροφήσει. 

Δείτε το Breakfast@Star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top