Και ποιος δε λατρεύει τις κρέπες! Με τυριά και αλλαντικά ή λαχανικά, με πραλίνα, μπισκότο και μπανάνα, για πρωινό, για μεσημεριανό, για βραδινό, street food, πρώτο πιάτο ή ακόμη και για μπουφέ, οι κρέπες είναι ένα μαγειρικό πασπαρτού φτιαγμένο με αλεύρι, γάλα και αυγό.
Μπιφτέκια στον φούρνο: Τα μυστικά της MasterChef Μαρίας για να βγουν αφράτα
Το star.gr συνάντησε τη Μαίρυλιν από το MasterChef και μας έδωσε τα tips της για να φτιάξουμε το τέλειο ζυμάρι για τις κρέπες μας.
- Βάζουμε στο μπλέντερ 500 γρ. γάλα
- Συνεχίζουμε με 2 αυγά
- Βάζουμε 50 γρ. λιωμένο βούτυρο
- Προσθέτουμε τελευταίο στο μπλέντερ 150 γρ. αλεύρι
- Περνάμε το μείγμα μας από σίτα
Πώς θα ψήσεις τέλεια τις κρέπες σου στο τηγάνι
- Ψήνουμε σε μέτριο προς καυτό τηγάνι για περίπου 1' απ' την κάθε πλευρά ή και λιγότερο
- Όταν οι άκρες «χρυσαφίσουν», είναι έτοιμες για γύρισμα