Μπιφτέκια στον φούρνο: Τα μυστικά της MasterChef Μαρίας για να βγουν αφράτα

Τι κιμά διαλέγουμε και ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία ψησίματος

Τα μυστικά της για να πετύχουμε τα πιο ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια στον φούρνο αποκάλυψε στο star.gr η MasterChef Μαρία. Η παίκτρια του μαγειρικού διαγωνισμού τόνισε πως το σημαντικότερο για να πετύχουν τα μπιφτέκια μας είναι να επιλέξουμε κιμά καλής ποιότητας - πάντα μοσχαρίσιο!

Εύκολο γλυκό για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου!

μπιφτεκια

Όπως εξήγησε, δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα το μπιφτέκι γιατί θα σκληρύνει, αλλά ούτε και πολλά μπαχαρικά.  Η μαγείρισσα μάς έδωσε και τη συνταγή της.

Υλικά για αφράτα μπιφτέκια 

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αβγό 
  • 50-100 γρ. ψωμί μουλιασμένο σε γάλα
  • 1/2 κρεμμύδι 
  • Μουστάρδα 
  • Όχι πολλά μπαχαρικά 

Tip για το ψήσιμο στον φούρνο: Ψήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία και όχι για περισσότερο από 20'.  Δεν τα ψήνουμε στον "αέρα" γιατί θα ξεραθούν 

Προσοχή! Τα μπιφτέκια για burger είναι... άλλου παππά ευαγγέλιο! Δεν χρειάζονται αβγό και ψωμί. Μόνο λίγα μπαχαρικά!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top