Και ποιος δεν αγαπάει τη σοκολάτα, σωστά; Το star.gr τρύπωσε στη βίλα του MasterChef και ο Παναγιώτης μάς έδωσε την εύκολη και γρήγορη συνταγή του για πεντανόστιμο κρεμέ σοκολάτα. Πρόκειται στην ουσία για μία μους σοκολάτα που μπορούμε να την απολαύσουμε είτε σκέτη, σερβιρισμένη με φρούτα και σαντιγί είτε επάνω από κέικ ή κραμπλ. Η επιλογή είναι δική σου.
Υλικά για κρεμέ σοκολάτας
- 300 γρ. γάλα
- 300 γρ. κρέμα
- 100 γρ. κρόκο αυγού
- 1 αυγό
- 90 γρ. ζάχαρη
- 1 φύλλο ζελατίνης 5 γρ.
- 370 γρ. μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, το γάλα, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αυγό
- Ταυτόχρονα, σε μπωλ με κρύο νερό μαλακώνουμε το φύλλο ζελατίνης
- Τραβάμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το φύλλο ζελατίνης, τη σοκολάτα και ομογενοποιούμε
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να «σετάρει» και το κρεμέ μας είναι έτοιμο!