Είστε γλυκατζήδες; Εάν ένα από τα αγαπημένα σας γλυκά είναι η καρυδόπιτα, τότε η σημερινή συνταγή είναι αφιερωμένη σε εσάς!
Πρωινό της Τετάρτης και ο Χρήστος Μοίρας, μπήκε στην κουζίνα του breakfast@star και έφτιαξε την πιο λαχταριστή καρυδόπιτα με λευκή σοκολάτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Φυσικά, έδειξε βήμα βήμα τη διαδικασία.
Υλικά της συνταγής
• 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 250 γρ. καρύδια
• 1 κ.γ. baking powder
• 1/2 κ.γ. κανέλα
• 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
• 5 αβγά
• 200 γρ. ζάχαρη
• 150 γρ. βούτυρο
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σιρόπι:
• 200 γρ. ζάχαρη
• 200 ml νερό
• 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
• 1 ξυλάκι κανέλας
Για την επικάλυψη:
• 200 γρ. λευκή σοκολάτα
• 100 ml κρέμα γάλακτος
Είστε... γλυκατζήδες; Δείτε πώς να φτιάξετε την πιο γευστική καρυδόπιτα
Εκτέλεση της συνταγής
- Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και το γαρύφαλλο και σ’ ένα άλλο χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια. Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών υλικών σταδιακά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35 - 40 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και το ξυλάκι κανέλας για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις η καρυδόπιτα βγει από τον φούρνο, τη σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
- Για την επικάλυψη, λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
- Απλώνουμε την επικάλυψη πάνω στην καρυδόπιτα και αφήνουμε να κρυώσει πριν τη σερβίρουμε.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.