Η πιο λαχταριστή συνταγή για καρυδόπιτα με λευκή σοκολάτα

Δείτε πώς να φτιάξετε αυτή την καταπληκτική συνταγή

Είστε γλυκατζήδες; Εάν ένα από τα αγαπημένα σας γλυκά είναι η καρυδόπιτα, τότε η σημερινή συνταγή είναι αφιερωμένη σε εσάς!

Καρυδόπιτα με πασχαλινά αρώματα - Ένα γλυκό με έντονη γεύση

Πρωινό της Τετάρτης και ο Χρήστος Μοίρας, μπήκε στην κουζίνα του breakfast@star και έφτιαξε την πιο λαχταριστή καρυδόπιτα με λευκή σοκολάτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Φυσικά, έδειξε βήμα βήμα τη διαδικασία.

Υλικά της συνταγής

• 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 250 γρ. καρύδια

• 1 κ.γ. baking powder

• 1/2 κ.γ. κανέλα

• 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο

• 5 αβγά

• 200 γρ. ζάχαρη

• 150 γρ. βούτυρο

• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας


Για το σιρόπι:

• 200 γρ. ζάχαρη

• 200 ml νερό

• 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

• 1 ξυλάκι κανέλας


Για την επικάλυψη:

• 200 γρ. λευκή σοκολάτα

• 100 ml κρέμα γάλακτος

Είστε... γλυκατζήδες; Δείτε πώς να φτιάξετε την πιο γευστική καρυδόπιτα

Εκτέλεση της συνταγής

  • Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και το γαρύφαλλο και σ’ ένα άλλο χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια. Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών υλικών σταδιακά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35 - 40 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και το ξυλάκι κανέλας για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Μόλις η καρυδόπιτα βγει από τον φούρνο, τη σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
  • Για την επικάλυψη, λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
  • Απλώνουμε την επικάλυψη πάνω στην καρυδόπιτα και αφήνουμε να κρυώσει πριν τη σερβίρουμε.

Δείτε το Breakfast@Star

 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top