To Ηalloween πλησιάζει και ο Χρήστος Μοίρας έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star μία υγιεινή και συνάμα νόστιμη συνταγή με πρωταγωνίστρια την κίτρινη κολοκύθα.
Ο σεφ ετοίμασε λοιπόν κολοκυθόπιτα αλμυρή με κόκκινη κολοκύθα και έδειξε όλη τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας
• 500 γρ. κολοκύθα
• 200 γρ. φέτα
• 100 γρ. αλεύρι
• 2 αυγά
• 1 κρεμμύδι
• 1/2 φλιτζάνι φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό
• 1/2 κ. γλ. κανέλα (προαιρετικά)
• 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• Σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)
• 1/2 κ. γλ. αλάτι
• Πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σ’ ένα τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Αφού κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τη τριμμένη φέτα, τα αβγά, το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε 2 - 3 φύλλα κρούστας στον πάτο, λαδώνοντας ελαφρώς κάθε φύλλο. Ρίχνουμε τη γέμιση με την κολοκύθα και τη φέτα πάνω από τα φύλλα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα ανάμεσα, και διπλώνουμε τις άκρες για να κλείσουμε την πίτα.
Προαιρετικά, πριν ψήσουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να είναι τραγανή. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.