O Χρήστoς Μοίρας έφτιαξε ένα διαφορετικό αλλά νόστιμο γαλακτομπούρεκο

Το γαλακτομπούρεκο αλλιώς διά χειρός του παίκτη του MasterChef

Μία θεϊκή συνταγή έφτιαξε ο Χρήστος Μοίρας στην εκπομπή Breakfast@star. 

Θεϊκό γαλακτομπούρεκο με μόλις 6€

O Χρήστoς  Μοίρας έφτιαξε ένα διαφορετικό αλλά νόστιμο γαλακτομπούρεκο

O σεφ, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από το MasterChef έφτιαξε γαλακτομπούρεκο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

O Χρήστoς  Μοίρας έφτιαξε ένα διαφορετικό αλλά νόστιμο γαλακτομπούρεκο

 Υλικά της Συνταγής 

3 Φύλλα κρούστας
200γρ. Λιωμένο βούτυρο
1 συσκευασία ζάχαρη άχνη
500γρ. κρέμα γάλακτος
300γρ. γάλα κατσικίσιο
2 βανίλιες Bourbon
120γρ. ψιλό σιμιγδάλι
120γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι 
Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα 

Συνταγή για vegan γαλακτομπούρεκο

Διαδικασία 

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το κατσικίσιο γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια Bourbon και το ψιλό σιμιγδάλι σε μια κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά και περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί το γάλα προσέχοντας να μην φουσκώσει

Ταυτόχρονα σε ένα ταψί βάζουμε το πρώτο φύλλο και με ένα πινέλο το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με άχνη. Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο και το τρίτο φύλλο με τον ίδιο τροπο. Βάζουμε από πάνω μια λαδόκολλα και άλλο ένα ταψί και τοποθετούμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς για 15-20 λεπτά 

Όταν ζεσταθεί το γάλα αυξάνουμε λίγο τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα φουε. Όταν πήξει κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά. Προσθέτουμε ξύσμα από ένα λεμόνι. Όταν είναι έτοιμη τοποθετούμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Και τέλος το στήνουμε σαν μιλφέιγ.

Δείτε το Breakfast@Star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top