Λευτέρης Ζαφειρόπουλος: Η σούπερ συνταγή που ετοίμασε στο Breakfast@Star

O νικητής του MasterChef 2024 έφτιαξε το πιάτο που του χάρισε τη νίκη

Στην κουζίνα της εκπομπής Breakfast@Star βρέθηκε ο νικητής του φετινού MasterChef, Λευτέρης Ζαφειρόπουλος, και έδωσε στους τηλεθεατές του Star μία σούπερ συνταγή.

Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη που είχε δώσει ο νικητής του Master Chef στο star.gr και την Κατερίνα Καραγιάννη 

Ο 29χρονος σεφ που έχει δουλέψει σε πολλά εστιατόρια στο Λονδίνο ετοίμασε Tortilla de Patatas με καραμελωμένα κρεμμύδια και chimichurri και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

Γιαουρτογλυκό χωρίς ζάχαρη - Η συνταγή της Χριστίνας από το MasterChef!

Aδελφός Λευτέρη: «Αν έρθω στον διαγωνισμό, θα είμαι ο επόμενος MasterChef»

Υλικά για Tortilla de Patatas - H συνταγή του MasterChef Λευτέρη Ζαφειρόπουλου 

2 με 3 μεγάλες πατάτες (καθαρισμένες)
8 αυγά μεσαίου μεγέθους
1 με 2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Το πιο crunchy κοτόπουλο στο air fryer!

Υλικά για Chimichurri

150 ml Ελαιόλαδο
2 κ.σ. κόκκινο ξύδι
Μισό μάτσο Μαϊντανό
3-4 σκελίδες σκόρδου
2 τμχ. Κοκκίνο Τσίλι
¾ κ.γ. Ρίγανή Ξερή
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση για Tortilla de Patatas

Καθαρίζουμε τις πατάτες μας και τις κόβουμε πολύ λεπτές στα 2 με 3 χιλιοστά.
Τις αποθηκεύουμε μέχρι να ετοιμάσουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας και η φριτέζα μας να πάρει θερμοκρασία.(150 βαθμούς)
Κόβουμε τα κρεμμύδια όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε και τα τοποθετούμε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά αρχικά με λίγο ελαιόλαδο αλάτι και προαιρετικά λίγο θυμάρι. Με το που αρχίσουν να σοτάρονται χαμηλώνουμε την φωτιά και ανά τακτά διαστήματα τα ανακατεύουμε
Μέχρι να γίνουν τα καραμελωμένα κρεμμύδια, σπάμε τα αυγά μας σε μια μπασίνα και με ένα φουέ (αυγοδάρτης) χτυπάμε τα αυγά μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει.

Βάζουμε τις πατάτες στην φριτέζα , τις αφήνουμε μέχρι να γίνουν ελάχιστα τραγανές και ελαστικές αλλά χωρίς να πάρουν χρώμα. Ενώ τηγανίζουμε ταυτόχρονα χτυπάμε και τα αυγά. Κάθε παρτίδα από τις πατάτες που τηγανίζουμε τις τοποθετούμε σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις στραγγίζουμε από το πολύ λάδι και τις βάζουμε απευθείας μέσα στα αυγά . Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μόλις ρίξουμε όλες τις πατάτες στα αβγά, προσθέτουμε το αλάτι μας και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη για να απορροφήσουν η πατάτες το αυγό που χρειάζονται

(αν μας έχει ξεφύγει η ποσότητα με τις πατάτες χτυπάμε άλλο ένα αυγό και το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα μας.)
Μόλις τα κρεμμύδια μας είναι έτοιμα, έχουν μαλακώσει και έχουν βγάλει τη γλύκα από τα σάκχαρα αφαιρούμε από την φωτιά.

Θα χρειαστούμε ένα τηγανάκι 12εκ. σε μέτρια φωτιά με λίγο ηλιέλαιο.

Μόλις πάρει καλή θερμοκρασία το τηγάνι το γεμίζουμε μέχρι πάνω το μείγμα από την τορτίγια.
Παίρνουμε ένα καπάκι κατσαρόλας λίγο μεγαλύτερο από το τηγάνι μας κια γυρίζουμε την τορτίγια για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. (Αν δεν έχουμε καπάκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πιάτο.)
Δίνουμε χρώμα και στρογγυλό σχήμα στην τορτίγια και από τις δυο πλευρές και προσέχουμε να μην τις παραψήσουμε γιατί αυτό που θέλουμε ως αποτέλεσμα είναι στο τέλος να κόψουμε την τορτίγια και το αυγό να τρέχει όπως ένας πολύ ωραίος κρόκος. Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι πάνω από την τορτίγια ελάχιστο καραμελωμένο κρεμμύδι και μια κουταλιά chimichurri.

Εκτέλεση για Chimichurri

Βάζουμε πρώτα το σκόρδο με λίγο από το ελαιόλαδο στο γουδοχέρι, λίγο αλάτι και χτυπάμε. Προσθέτουμε όλα τα υλικά ένα ένα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία πράσινη πάστα και τέλος το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύομε με ένα κουτάλι.
Αν δεν υπάρχει γουδοχέρι, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο, τις πιπεριές και ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Δείτε το breakfast@star 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top