Συνταγή για υγιεινό και νόστιμο cheesecake

Η ενδιαφέρουσα συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Αν είστε λάτρεις των γλυκών και ποιο συγκεκριμένα του cheesecake, o Σταύρος Βαρθαλίτης έχει την καλύτερη συνταγή.

Πεντανόστιμο Cheesecake με καρύδια και μαρμελάδα Σύκο

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα, ετοίμασε cheesecake με ανθότυρο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές του breakfast@star τη διαδικασία.

To cheesecake αλλιώς! Δες τρεις διαφορετικές εκδοχές

 Υλικά για τη βάση

· 300 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
· 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Υλικά για τη κρέμα
· 700 γρ. ανθότυρο νωπό, ανάλατο
· 180 γρ. ζάχαρη άχνη
· 4 αυγά μεσαία
· 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
· Ξύσμα από 1 λεμόνι

Υλικά για τη μαρμελάδα φράουλα

· 200 γρ. Φράουλες
· 100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
· Χυμό από 1 λεμόνι
· 2-3 φυλλα δυόσμο

Ρολό Cheesecake - Η συνταγή της Μαργαρίτας Νικολαΐδη

Εκτέλεση για τη μαρμελάδα φράουλας

· Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη μαρμελάδα, πολτοποιούμε μερικές από τις φράουλες με μία ξύλινη κουτάλα και βράζουμε για 8-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά.
· Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρούμε το δυόσμο.
· Μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε ένα βαζάκι και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να κρυώσει.
Εκτέλεση για τη βάση
· Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 150 βαθμούς.
· Στο κάδο του μπλέντερ προσθέτουμε σε δύο δόσεις τα μπισκότα, χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν και να αποκτήσουν υφή σκόνης και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
· Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και αφήνουμε να λιώσει, σε μέτρια φωτιά.
· Περιχύνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
· Σε μία στρογγυλή φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση τοποθετούμε λαδόκολλα στο κάτω μέρος και ασφαλίζουμε.
· Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και απλώνουμε ομοιόμορφα. Ιδανικά πιέζουμε το τριμμένο μπισκότο με τη βάση ενός ποτηριού.
· Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Εκτέλεση για τη κρέμα
· Στο κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και να έχουμε λεία υφή. Το αδειάζουμε μέσα στη φόρμα, πάνω από τη βάση των μπισκότων.
· Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
· Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
· Ξεφορμάρουμε το cheesecake με ανθότυρο και απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω τη μαρμελάδα φράουλα που ετοιμάσαμε και κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

Δείτε το Breakfast@star 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top