Πάνος Ιωαννίδης: Tips για να φτιάξουμε το τέλειο ριζότο μιλανέζε

Τι λάθη κάνουμε και δεν έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε

Tips για το τέλειο ριζότο έδωσε στους τηλεθεατές του MasterChef ο Πάνος Ιωαννίδης. 

MasterChef: Το παράπονο του Κουτσόπουλου για τις στιλιστικές επιλογές!

To ριζότο μιλανέζε είναι ένα χαρακτηριστικό ιταλικό ριζότο, με το ιδιαίτερο άρωμα και χρώμα που του δίνει το σαφράν.

Όπως επεσήμανε ο καταξιωμένος Έλληνα σεφ, για μία καλή μερίδα ριζότου θέλουμε 60 γραμμάρια ρύζι. 

Πρώτα απ’ όλα γίνεται η επιλογή του ρυζιού. Κάτι όχι και τόσο απλό καθώς υπάρχουν εφτά ποικιλίες.  «Όταν ξεκινάμε δεν κατεβάζουμε την ένταση της  φωτιάς» σημείωσε ο κριτής του Master Chef. 

Κουτσόπουλος: Μας αποκαλύπτει τρία μυστικά για τέλειο πουρέ

Όπως ανέφερε, ζεσταίνουμε το σκεύος, βάζουμε ελαιόλαδο και το κρεμμύδι που θα πρέπει να είναι σε μέγεθος σαν τον κόκο του ρυζιού. Aνακατεύουμε καλά και προσπαθούμε ώστε να μη μείνει κανένας κόκκος ρυζιού κολλημένος στην κατσαρόλα. 

«Το ρύζι πρέπει να γίνει διάφανο» όπως τόνισε ενώ, οι γραμμές από το άμυλο στην κατσαρόλα μας υποδεικνύει πως κάτι πάει καλά. Βάζουμε λίγο νερό με την κουτάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 

Το σαφράν θα πρέπει να μπει τελευταία στιγμή. 

Πώς καταλαβαίνουμε πως έχουμε τον σωστό βρασμό; 

Σπάμε ένα σπυρί. και βλέπουμε πόσους λευκούς κόκους έχει μέσα. Όταν το φαγητό γίνει, θα πρέπει να το αφήσουμε 2 λεπτά στην κατσαρόλα  Μετά το σαφράν βάζουμε το βούτυρο. Έχουμε κλείσει φωτιά και ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα. 

Δείτε το Master Chef 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top