Αν σας αρέσουν οι σούπες αλλά θέλετε να δοκιμάσετε μία συνταγή διαφορετική από τις κλασικές, πάρτε χαρτί και στυλό για να σημειώσετε αυτή που έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.
Σας αρέσουν οι σούπες; Δείτε μία θεϊκή συνταγή με σελινόριζα
Ο σεφ μπήκε μέσα στην κουζίνα της εκπομπής, έφτιαξε κριθαρόσουπα με σπανάκι και κοτόπουλο και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά για τη σούπα
· 230γρ. κριθαράκι
· 250γρ. μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου, ψιλοκομμένο
· 1 κ.γ ελαιόλαδο
· 3 καρότα, ψιλοκομμένα
· 100γρ. σέλινο, ψιλοκομμένο
· 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
· 2σκ.σκόρδο, ψιλοκομμένο
· ½ κ.γ ρίγανη
· 1 φύλλο δάφνης
· 1 λίτρο νερό
· 1 κύβος κοτόπουλο
· Χυμό από 2 λεμόνια
· Ξύσμα από 1 λεμόνι
· 200γρ. σπανάκι baby
· 60γρ.παρμεζάνα, τριμμένη
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση για την σούπα
· Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό που βράζει.
· Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
· Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό μέχρι να κρυώσει εντελώς.
· Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε καρότα, σέλινο και κρεμμύδι.
· Ανακατεύουμε μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν και το κρεμμύδι να γίνει ημιδιαφανές, 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό.
· Ρίχνουμε τη ρίγανη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
· Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό και τον κύβο κοτόπουλου.
· Φέρνουμε σε βρασμό.
· Καλύπτουμε μερικώς την κατσαρόλα, μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.
· Προσθέτουμε το κριθαράκι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και το κοτόπουλο.
· Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθεί το κοτόπουλο και το κριθαράκι, περίπου 5 λεπτά.
· Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
· Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.