Ο Βαρθαλίτης έφτιαξε το πιο νόστιμο φαγητό για τις κρύες μέρες

Η συνταγή του Βαρθαλίτη στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star

Τώρα που καιρός χάλασε και η θερμοκρασία έπεσε υπάρχει κάτι πιο λαχταριστό από ένα ζεστό πιάτο με σπανακόρυζο και από πάνω τριμμένη φετούλα; 

Η πιο εύκολη βελουτέ σούπα μανιταριών με τραγανό πράσο

Αυτό σκέφτηκε και ο Σταύρος Βαρθαλίτης και έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή.

Σούπα βελουτέ από ψητές κολοκύθες με τραγανά κρουτόν

Υλικά για Σπανακόρυζο

· 1 κιλό σπανάκι
· 500γρ. νερό
· 100γρ. ελαιόλαδο
· 1 κρεμμύδι ξερό
· 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
· 1 καρότο
· 150γρ. ρύζι γλασέ
· 1/2 ματσάκι φρέσκο άνηθο
· ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
· ¼ ματσάκι φρέσκο μάραθο
· Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κρεατόσουπα με κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση για Σπανακόρυζο

· Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το καρότο τριμμένο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
· Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, σε δόσεις μέχρι να το βάλουμε όλο και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
· Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
· Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από το ένα λεμόνι.
· Προσθέτουμε το νερό σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά..
· Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το μάραθο ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο και χυμό και ξύσμα από το υπόλοιπο λεμόνι μας.
· Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε πάλι με το καπάκι, αφήνουμε για 10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά.
· Σερβίρουμε.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top