Συνταγή για νόστιμη πουτίγκα σοκολάτας

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έφτιαξε το πιο λαχταριστό γλυκό

Για τους γλυκατζήδες τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star προνόησε ο Σταύρος Βαρθαλίτης και έφτιαξε πουτίγκα σοκολάτας.

Κρεμένιο γλυκό ψυγείου με μπανάνες!

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα- βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά για Πουτίγκα σοκολάτας

· 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
· 30 γρ. κακάο 
· 2 κ.σ. κορν φλάουρ
· 1 πρέζα αλάτι
· 600 γρ. γάλα
· 3 μεγάλους κρόκους αυγών
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 50 γρ. βούτυρο
· 125 γρ. κουβερτούρα 65% κακάο,
· 1 συσκευασία Creme 
· 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
· 100 γρ. νιφάδες κουβερτούρας 

Εκτέλεση για Πουτίγκα σοκολάτας

· Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλαουρ και το αλάτι.
· Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός για να ομογενοποιηθούν.
· Τοποθετούμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρει βράση το μείγμα, περίπου 4 λεπτά.
· Τοποθετούμε τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
· Έπειτα, προσθέτουμε ζεστό μείγμα από τη κατσαρόλα στους κρόκους, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός συνεχώς.
· Ρίχνουμε έπειτα το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
· Επιστρέφουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.
· Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά ποτήρια ή μπολάκια και τα καλύπτουμε με μεμβράνη εφάπτοντας την πάνω από την κρέμα μας για να αποφύγουμε την υγρασία.
· Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, για 2 ώρες.
· Σε ένα μίξερ χτυπάμε το crème με τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψουν καλά.
· Σερβίρουμε τα ατομικά μπολ με το crème από πάνω και πασπαλίζουμε με νιφάδες κουβερτούρας.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top