Αν σας αρέσουν τα γλυκά ψυγείου αλλά αναζητάτε μία διαφορετική συνταγή, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό που ετοίμασε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.
Ο σεφ μπήκε μέσα στην κουζίνα της εκπομπής και ετοίμασε γλυκό ψυγείου με μπανάνες.
Υλικά για το κρεμένιο γλυκό
· 3 μπανάνες
· 200 γρ. Μπισκότα τύπου πτι μπερ
· 750γρ. γάλα πλήρες
· 100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
· 50γρ. Κορν φλάουρ
· 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
· 125γρ. Κουβερτούρα 54%
· 100γρ. Νιφάδες σοκολάτας
· 50γρ. Κακάο
Εκτέλεση για το κρεμένιο γλυκό
· Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τις μπανάνες και τα μπισκότα, αναμειγνύουμε να γίνουν ένα.
· Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
· Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μείγμα από το μπλέντερ, την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν.
· Σε μια στρογγυλή φόρμα 22εκ. με λαδόκολλα προσθέτουμε το μείγμα μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες περίπου.
· Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
· Αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις το μείγμα μας αρχίζει να πήζει.
· Βάζουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
· Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για 30 λεπτά περίπου.
· Βγάζουμε την στρογγυλή φόρμα στα μισά από το ψυγείο ,προσθέτουμε την κρέμα βανίλιας από πάνω και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, μέχρι να παγώσουν και να είναι σταθερά.
· Ξεφορμάρουμε, πασπαλίσουμε με κακάο και νιφάδες σοκολάτας.
Δείτε την εκπομπή Breakfast@star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.