Συνταγή για νόστιμο corn dog με λουκάνικο, μοτσαρέλα και πατάτα

Συνταγή για corn dog

Έχετε λαχταρήσει να φάτε ένα corn dog με λουκάνικο; Δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή που έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.

Hotdog ή Donut; Στη Βαυαρία κάνουν και τα δύο... ένα!

Υλικά της Συνταγής

4 Λουκάνικα
 150 γρ. Τυρί μοτσαρέλα
 240 γρ. Νερό ζεστό
 1 κ.γ. Ξηρή μαγιά
 200 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
 3 κ.σ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 1 Πατάτα μεσαία
 1 κ.γ. Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 150 γρ. Πάνκο
 8 Ξύλα χοντρά για σουβλάκι

Για το σερβίρισμα

 4 κ.σ. Μαγιονέζα
 2 κ.σ. Κέτσαπ
 1 κ.γ. Ξίδι ρυζιού
 1 κ.γ. Σησαμέλαιο
 1 κ.γ. Μέλι
 Αλάτι
 1 Φρέσκο κρεμμύδι

Εκτέλεση της Συνταγής

• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ζεστό νερό μαζί με τη μαγιά, ανακατεύουμε με το σύρμα και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά, να ενεργήσει η μαγιά.
• Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να γίνει ένας λείος και πηχτός χυλός.
• Σκεπάζουμε το μπολ με τη ζύμη με μεμβράνη και το αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί, σε θερμοκρασία δωματίου.
• Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση, οριζόντια κατά πλάτος και τα περνάμε με την κομμένη πλευρά σε χοντρά ξύλα για σουβλάκι, σχεδόν μέχρι τη μέση.
• Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε 8 μερίδες, ίσου μεγέθους με τα λουκάνικα και τις περνάμε στα ξυλάκια, μέχρι να ακουμπήσουν το λουκάνικο και να καλύψουν το ξύλο.
• Μεταφέρουμε τα ξυλάκια σε ένα ταψί, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
• Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε την πατάτα σε μικρούς κύβους πάχους 0,5 εκ. .
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, αλάτι και τη βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Μόλις αρχίζει να κοχλάζει ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τις βράζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατούν το σχήμα τους.
• Τις σουρώνουμε πάρα πολύ καλά και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί στο οποίο απλώνουμε απορροφητικό χαρτί, ώστε να χάσουν κι άλλη υγρασία και να κρυώσουν.
• Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ή αν έχουμε θερμόμετρο στους 180 °C.
• Αδειάζουμε σε ένα φαρδύ και ψηλό ποτήρι το χυλό, απλώνουμε το πάνκο σε ένα ταψί και τα μεταφέρουμε μαζί με τις πατάτες, κοντά στο τηγάνι.
• Βγάζουμε από το ψυγείο τα ξυλάκια με τα λουκάνικα και τη μοτσαρέλα.
• Βουτάμε ένα ξυλάκι, πρώτα στο χυλό, ώστε να καλυφθεί το λουκάνικο και η μοτσαρέλα, μετά με το χέρι μας ρίχνουμε λίγα κυβάκια πατάτας από πάνω, ώστε να κολλήσουν στο χυλό και στη συνέχεια το πανάρουμε με το πάνκο πολύ καλά .
• Τηγανίζουμε κρατώντας το ξυλάκι με μια τσιμπίδα, μέχρι να αποκτήσει τραγανή υφή και χρυσαφένιο χρώμα.
• Το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία για τα υπόλοιπα.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το σερβίρισμα, εκτός από το φρέσκο κρεμμύδι, ώστε να φτιάξουμε μια sauce με λεία υφή.
• Σερβίρουμε τα Corn dogs με τη sauce από πάνω και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.

Δείτε το Breakfast@star

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top