Εύκολο παγωτό σάντουιτς με έξι υλικά

Η καλοκαιρινή πρόταση του Σταύρου Βαρθαλίτη

Τα παγωτά καταναλώνονται ευχάριστα όλες τις εποχές του χρόνου, αν και το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους κυρίως γιατί συνιστούν μια ανάσα δροσιάς στον καύσωνα, αλλά και για τη μοναδική τους γεύση. 

Μωσαϊκό με παγωτό καραμέλα και μπισκότα 

Αν προτιμάτε τα σπιτικά γλυκά, φτιάξτε αυτό το εύκολο παγωτό με μόλις έξι υλικά που πρότεινε σήμερα Παρασκευή (30/06) ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές του Breakfast@Star.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε: 

  • 400 γρ. Κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 400 γρ. Ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. Τυρί κρέμα
  • 40 Τμχ. μπισκότα τις επιλογής σας
  • 100 γρ. Ξηροί καρποί της επιλογής σας
  • 2-3 κ.σ. Πραλίνα φουντουκιού ή Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

 

Παγωτό cheesecake με φράουλες!

Για το σερβίρισμα

200 γρ. Κουβερτούρα

400 γρ. Λευκή κουβερτούρα

Διάφορες σοκολατένιες τρούφες

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει υφή γιαουρτιού.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το φουντούκι, το αμύγδαλο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Σε ένα ταψί 25x35 εκ. απλώνουμε σταυρωτά μεμβράνη ώστε να εφάπτεται των εσωτερικών πλευρών του και αφήνουμε να προεξέχει τουλάχιστον 15 εκ. από κάθε πλευρά, για να μπορέσουμε να τυλίξουμε το παγωτό στη συνέχεια.
  • Απλώνουμε στη βάση του ταψιού μια στρώση από τα μπισκότα.
  • Αδειάζουμε πάνω από τα μπισκότα το μείγμα του παγωτού, ώστε να σκεπάσει τα μπισκότα.
  • Προσθέτουμε διάσπαρτα με ένα κουταλάκι του γλυκού το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, με μια μαρίζ ανακατεύουμε να απλωθεί παντού.
  • Απλώνουμε πάνω από το μείγμα τα υπόλοιπα μπισκότα.
  • Καλύπτουμε το παγωτό με τη μεμβράνη και μεταφέρουμε στην κατάψυξη, για τουλάχιστον 8 ώρες.
  • Μόλις είναι έτοιμο το ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη προσεκτικά και κόβουμε σε κομμάτια σύμφωνα με το μέγεθος των μπισκότων που έχουμε επιλέξει.
  • Προσθέτουμε τις σοκολάτες ξεχωριστά σε δύο διαφορετικά μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 800 Watt.
  • Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε τις σοκολάτες σε δύο διαφορετικά μπεν μαρί.
  • Βάζουμε τις τρούφες που έχουμε επιλέξει σε διαφορετικά μπολ.
  • Βουτάμε διαδοχικά τα σάντουιτς του παγωτού στη σοκολάτα της αρεσκείας μας και μετά κατευθείαν σε οποία τρούφα επιθυμούμε και σερβίρουμε. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top