Μωσαϊκό με παγωτό καραμέλα και μπισκότα

Συνταγή για μωσαϊκό με παγωτό καραμέλα

Τώρα  το καλοκαίρι όλοι ψάχνουμε να βρούμε συνταγές για παγωτό. 

Εμείς σας βρήκαμε μία ενδιαφέρουσα συνταγή που είχε φτιάξει στο breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης και σας την παρουσιάζουμε.

Παγωτό cheesecake με φράουλες!

Ο σεφ έφτιαξε μωσαϊκό με παγωτό καραμέλα και μπισκότα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Απολαυστική πορτοκαλόπιτα - Το νόστιμο σιροπιαστό γλυκό που αγαπάμε

Υλικά της Συνταγής 

180 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ,  200 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο, 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά , 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Για το παγωτό καραμέλα

250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα 400 γρ. ζαχαρούχο καραμελωμένο γάλα,  400 γρ. γάλα εβαπορέ, 100 γρ. Μπισκότα σοκολάτας γεμιστά.

Για το σερβίρισμα

40 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ 100 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά 80 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο.

Για το μωσαϊκό

• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσει να αχνίζει, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε με μία μαρίζ να ομογενοποιηθούν τα υλικά. • Προσθέτουμε τμηματικά στην κατσαρόλα το βούτυρο σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. • Προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και τα φιστίκια και ανακατεύουμε με τη μαρίζ. • Σε μία στρογγυλή φόρμα 27 εκ. με αποσπώμενη βάση απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και καλύπτουμε τα τοιχώματα με μεμβράνη. • Αδειάζουμε στη φόρμα το μείγμα με τη λιωμένη κουβερτούρα και τα μπισκότα και πιέζουμε με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. • Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 60 λεπτά τουλάχιστον.

Για το παγωτό • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί. • Προσθέτουμε τμηματικά το ζαχαρούχο καραμελωμένο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα για 30 δευτερόλεπτα, σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα. • Προσθέτουμε στον κάδο το γάλα εβαπορέ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό, σε μέτρια ταχύτητα. • Μεταφέρουμε την παχύρρευστη κρέμα από τον κάδο του μίξερ σε ένα βαθύ μπολ κατάλληλο για κατάψυξη. • Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 60 λεπτά. • Βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη, ανακατεύουμε με μία μαρίζ, καλύπτουμε ξανά με τη μεμβράνη και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. • Βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη, μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα για 2 λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα, να αφρατέψει και να πήξει το μείγμα. • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε θρυμματισμένα με τα χέρια μας τα γεμιστά μπισκότα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. • Βγάζουμε από το ψυγείο τη φόρμα με το μωσαϊκό από το ψυγείο και αδειάζουμε από πάνω το μείγμα με τα μπισκότα από τον κάδο του μίξερ . Καλύπτουμε τη φόρμα με τη μεμβράνη και βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον. Για το σερβίρισμα • Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κουβερτούρα για το σερβίρισμα κομμένη σε κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-1,5 λεπτό στα 850 Watt, να λιώσει. • Βγάζουμε τη φόρμα με το παγωτό από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη από τα τοιχώματα και μεταφέρουμε το γλυκό σε δίσκο σερβιρίσματος. • Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε όλη την επιφάνεια πάνω από το παγωτό καραμέλα. • Σερβίρουμε σε κομμάτια με τη λιωμένη κουβερτούρα από πάνω.


Δείτε το Breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top