Γεμιστά κολοκυθάκια: Η πρωτότυπη γέμιση που έφτιαξε ο Βαρθαλίτης

Συνταγή για γεμιστά κολοκυθάκια με κοτόπουλο και ελιές

Αν νομίζετε πως τα γεμιστά φτιάχνονται μόνο με ρύζι ή με κιμά ή με κινόα κάνετε λάθος. Φτιάχνονται και με κοτόπουλο. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μία συνταγή που είχε φτιάξει παλαιότερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star και σας την παρουσιάζουμε. 

Φτιάξτε τα πιο light γεμιστά με κιμά

Ο σεφ έφτιαξε γεμιστά κολοκυθάκια με κοτόπουλο και ελιές και έδειξε όλη τη διαδικασία.

Γεμιστά με πλιγούρι - Τα λαδερά... αλλιώς!

Υλικά για τα γεμιστά κολοκυθάκια

● 8 Κολοκύθια μεγάλα
● 4 Φιλέτα στήθος κοτόπουλο
● 60 γρ. Ελαιόλαδο
● 1/2 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό
● 1 Ξερό κρεμμύδι λευκό, μικρό
● 1 Πιπεριά Φλωρίνης μικρή
● 50 γρ. Ελιές ροδέλες
● 1 Ντομάτα μικρή
● 1 Σκελίδα σκόρδο
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γεμιστές πιπεριές με πλιγούρι, κόκκινες φακές και φέτα

Υλικά για το αυγολέμονο

● 2 Αυγά
● 2 Λεμόνια (χυμό)
● 1/2 ματσάκι Φρέσκο άνηθο
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα γεμιστά κολοκυθάκια

● Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, σε δυνατή φωτιά.
● Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα φιλέτα κοτόπουλο και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
● Κρατάμε 3 κούπες νερό από το νερό που βράσαμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη σε μια μικρή κατσαρόλα.
● Με 2 πιρούνια ξεψαχνίζουμε τα κοτόπουλα.
● Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση, κάθετα και αφαιρούμε τη σάρκα.
● Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
● Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα, τη σάρκα από τα κολοκύθια, την πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες, την ντομάτα ψιλοκομμένη, τις ελιές, τον μαϊντανό, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 4 λεπτά να μαλακώσουν.
● Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί στη βάση μιας λαμαρίνας φούρνου 43x30 εκ. .
● Μοιράζουμε τη γέμιση στα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα σε ίσες αποστάσεις.
● Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 25 λεπτά.
● Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.
Για το αυγολέμονο
● Σε ένα μπολ σπάζουμε τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα χειρός, να αφρατέψουν.
● Προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας.
● Προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά το νερό που βράσαμε το κοτόπουλο, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
● Προσθέτουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα, το βάζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κοχλάσει και ανακατεύουμε συνεχώς.
● Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και με ένα κουτάλι ρίχνουμε επάνω από τα γεμιστά κολοκύθια.
● Σερβίρουμε.

Δείτε το breakfast@star


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top