Χοιρινές μπριζόλες λεμονάτες με πατάτες

Συνταγή για τις πιο νόστιμες μπριζόλες

Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.

Εστιατόριο σερβίρει μπριζόλα σε βαλίτσα! - Video

O σεφ ετοίμασε μπριζόλες λεμονάτες με πατάτες.

Κεφτεδάκια γεμισμένα με τυριά και πιπεριά σε κόκκινη σάλτσα

Υλικά της Συνταγής 

6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού 1 κ.σ. Μέλι 20 γρ. σόγια σος.

Για τις πατάτες

2 κιλά πατάτες, 3 κλωνάρια δενδρολίβανο, 3 κλωνάρια ρίγανη, 3 κλωνάρια θυμάρι, 1 κ.σ. μέλι, 80 γρ. λεμόνι (χυμό), 1 λεμόνι (ξύσμα) 100 γρ. μουστάρδα 100 γρ. Ελαιόλαδο.

Εκτέλεση της Συνταγής 

• Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, 1 κ.σ. μέλι, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και περιχύνουμε με το μείγμα μουστάρδας. • Προσθέτουμε στο μπολ το δενδρολίβανο το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. • Σε ένα ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και μεταφέρουμε τις πατάτες. • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σόγια σος και 1 κ.σ. μέλι, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε στην άκρη. • Ραντίζουμε τις μπριζόλες με ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. • Σε ένα τηγάνι που καίει προσθέτουμε της μπριζόλες και ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, να πάρουν χρώμα, σε δυνατή φωτιά. Μεταφέρουμε τις μπριζόλες στο ταψί, πάνω από τις πατάτες και καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 1 ώρα. • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και με ένα πινέλο αλείφουμε τις μπριζόλες με το μείγμα από σόγια σος και μέλι. • Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι οι μπριζόλες να καραμελώσουν.

Δείτε το breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top