MasterClass 2023: Νιόκι με σάλτσα μαύρης σοκολάτας και σάλτσα γκοργκοντζόλα

Φτιάξτε κι εσείς τη συνταγή του καταξιωμένου σεφ και κριτή

Για να κλείσει νόστιμα και χορταστικά ο κύκλος των φετινών MasterClass, o chef & κριτής Πάνος Ιωαννίδης έφτιαξε νιόκι με γκοργκοντζόλα, εμπνευσμένος από τον νικητή του φετινού Silver Award, Νίκο Τράκα

MasterClass: Ravioli Agnello, Pane & Latte με guest chef τον Γιάννη Κακάρα

Νιόκι με σάλτσα μαύρης σοκολάτας, τζελ βινσάντο, καραμελωμένα αχλάδια και σάλτσα γκοργκοντζόλα

Νιόκο

1 κιλό πατάτες
2 κρόκοι αυγών
2 αυγά
500 γρ. παρμεζάνα
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι

Βράζουμε τις πατάτες και αφαιρούμε τις φλούδες τους. Περνάμε από σίτα με τη βοήθεια μιας χούφτας και αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν μια λεία ζύμη και φτιάχνουμε μακρόστενα μπαστουνάκια στον πάγκο εργασίας. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια με μια χούφτα. Βράζουμε για 1-1.5’ σε αλατισμένο νερό, μέχρι να σηκωθούν στην επιφάνεια του νερού. 

Δείτε όλες τις συνταγές των MasterClass

Ο Πάνος Ιωαννίδης επί το έργον 

Ο Πάνος Ιωαννίδης επί το έργον 

Κρέμα γκοργκοντζόλα

700 γρ. Κρέμα γάλακτος
100 γρ. Γκοργκοντζόλα
Αλάτι
Πιπέρι

Κατεβάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την γκοργκοντζόλα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Προσθέτουμε τα βρασμένα νιόκι και ανακατεύουμε. 

MasterClass 2023: Γεμιστά ραβιόλια έφτιαξε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος

Καραμελωμένα αχλάδια και σάλτσα μαύρης σοκολάτας

2 Αχλάδια
250 γρ.Βινσάντο
250 γρ. Ζάχαρη
2 κ.σ. μαύρη σοκολάτα σε δάκρυα

Κόβουμε τα αχλάδια σε μικρούς κύβους. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με το βινσάντο και τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αχλάδια για να μαγειρευτούν. Τα αφαιρούμε, περνάμε από πάνω λίγο ακόμα από το σιρόπι και τα καραμελώνουμε με το φλόγιστρο.

Κατεβάζουμε το σιρόπι βινσάντο που φτιάξαμε και προσθέτουμε τη μαύρη σοκολάτα, μέχρι να ενσωματωθεί και να γίνει μια ενιαία σάλτσα. 

Ο Νίκος Τράκας έβαλε τις τελευταίες πινελιές στο πιάτο του σε συνεργασία με τον Πάνο Ιωαννίδη

MasterClass 2023: Φτιάξτε το ριζότο με γεύση γεμιστά του Πάνου Ιωαννίδη

Τζελ βινσαντο

250 γρ. Βινσάντο
2.8 γρ. Άγαρ-άγαρ

Βράζουμε το βινσάντο με το άγαρ άγαρ για 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί, και απλώνουμε σε ένα ταψάκι. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει και μετά χτυπάμε με ένα μπίμερ και περνάμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. 

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 2023

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top