Συνταγή για τραγανά μουστοκούλουρα

Η συνταγή για μουστοκούλουρα που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας

Αν είστε λάτρεις των γλυκών αλλά λόγω νηστείας δεν μπορείτε να φάτε, μία καλή επιλογή είναι τα μουστοκούλουρα.

Νηστίσιμα μπισκότα με ταχίνι και ελαιόλαδο

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε στους τηλεθεατές του breakfast@star την πιο νόστιμη συνταγή.

Υλικά για τα τραγανά μουστοκούλουρα

● 240 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
● 5 γρ. Μπεικιν παουντερ
● 80 γρ.  φυτική μαργαρίνη 
● 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
● 30 γρ. Πετιμέζι
● 70 γρ. Νερό
● 1/2 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
● 1/2 κ.γ. Γαρύφαλλο σε σκόνη
● 2 κ.γ. Μαγειρική σόδα

Εκτέλεση της Συνταγής

Για τα τραγανά μουστοκούλουρα

● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις, στους 190ο C.
● Λιώνουμε τη μαργαρίνη  σε μια μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά.
● Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός το καλαμποκέλαιο, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το πετιμέζι, το νερό, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα, μέχρι να αφομοιωθεί η ζάχαρη στο υγρό μείγμα, για 4 λεπτά.
● Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, φοράμε γάντια και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
● Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση μιας λαμαρίνας φούρνου 43x30 εκ. ένα αντικολλητικό χαρτί .
● Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα σε στρογγυλό σχήμα και τα απλώνουμε στη λαμαρίνα.
● Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 15-20 λεπτά.
● Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά να κρυώσουν.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top