Πάπια σοτέ δια χειρός Νίκου Θωμά

Το πιάτο που κλήθηκαν να αντιγράψουν οι πέντε υποψήφιοι προς αποχώρηση

Οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχτηκαν στην κουζίνα, ως καλεσμένο αυτή τη τη φορά, τον chef Νίκο Θωμά.

Ο Culinary Consultant του MasterChef 2023 ετοίμασε ένα πολύ ιδιαίτερο και απαιτητικό πιάτο, το οποίο οι πέντε υποψήφιοι έπρεπε να αποδώσουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια, για να παραμείνουν στον διαγωνισμό μαγειρικής του Star.

Δείτε παρακάτω βήμα - βήμα τη συνταγή για πάπια σοτέ με κρέμα από κυδώνια.

Το απαιτητικό πιάτο αντιγραφής

Το απαιτητικό πιάτο αντιγραφής

Για την πάπια

Πάπια φιλέτο

Λίπος πάπιας

Αστεροειδής γλυκάνισος

Βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Θυμάρι

Σκόρδο

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε την πάπια από τη μεριά της πέτσας σε μέτρια φωτιά.
  • Αροζάρουμε μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό ψήσιμο.

Για τη ρουμπάρμπα

Ρουμπάρμπα

60 γρ. Ξύδι φραμπουάζ

125 γρ. μέλι

250 γρ. νερό

1 βανίλια στικ

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι και του δίνουμε μία βράση.
  • Κόβουμε τη ρουμπάρμπα στο ζητούμενο μέγεθος, τη βάζουμε σε ένα μποξάκι και τη «σκεπάζουμε» με το σιρόπι ζεστό.

Για τον πουρέ από κυδώνια

500 ml κόκκινο κρασί

Κυδώνια

Κανέλα

Γαρύφαλλο

Βούτυρο

Άχνη Ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε, τοποθετούμε σε ταψί με όλα τα υλικά, εκτός της άχνης ζάχαρης.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200ο C για 30΄-40΄μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφαιρούμε, τα προσθέτουμε στο θερμομίξ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.
  • Προσθέτουμε λίγη άχνη ζάχαρη και λίγο βούτυρο.
  • Προσθέτουμε από τα υγρά του φούρνου, αν χρειαστεί.

Για την γκρεμολάτα

Μαϊντανός

Φρέσκο κρεμμύδι

Τσίλι

Σχοινόπρασο

Λουκάνικο

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε το λουκάνικο, το σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι, να βγάλει τα αρώματά του και το σουρώνουμε.
  • Αφήνουμε στην άκρη.
  • Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά και το τσίλι.
  • Αναμειγνύουμε με το λουκάνικο σε μία μπασίνα με λίγο λάδι.

Για τη σάλτσα Demi

Demi Glace

Μεδούλι

Cocoa nibs

Εκτέλεση

  • Καίμε το μεδούλι με το φλόγιστρο και το σουρώνουμε σε σίτα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ντέμι γκλας με το cocoa nibs και την «κατεβάζουμε».
  • Προσθέτουμε μέσα το μεδούλι και δένουμε με βούτυρο.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top