MasterChef 2023: Πιάτο αντιγραφής με ένα όμορφο και απαιτητικό γλυκό

Με την υπογραφή του pastry chef, Μπάμπη Ζιντίλη

Ένα όμορφο και συνάμα απαιτητικό γλυκό που έχει την υπογραφή του pastry chef Μπάμπη Ζιντίλη, κλήθηκαν να αντιγράψουν οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση.

Ο καλεσμένος σεφ ετοίμασε ένα γλυκό με ιδιαιτερότητες, όπως είναι το  Choux με κρέμα από πράσινο μήλο και λάιμ.

Choux με κρέμα από πράσινο μήλο και λάιμ

Choux με κρέμα από πράσινο μήλο και λάιμ
 

Γίνετε κι εσείς MasterChefs, ακολουθώντας βήμα - βήμα τη συνταγή που θα βρείτε παρακάτω:

Choux με κρέμα από πράσινο μήλο και λάιμ Craquelin
 

•    160 γρ. βούτυρο
•    135 γρ. ζάχαρη
•    45 γρ. καστανή ζάχαρη
•    180 γρ. αλεύρι
 
Εκτέλεση

•    Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με φτερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
•    Aνάμεσα σε 2 λαδόκολλες ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη και τη βάζουμε στο chiller να παγώσει.
•    Κόβουμε στη διάμετρο που θέλουμε με κουπάτ και ακουμπάμε πάνω στα σου πριν τα βάλουμε στον φούρνο.

Αμυγδαλόκρεμα
 

•    200 γρ. ζάχαρη
•    200 γρ. βούτυρο
•    200 γρ. αυγά
•    200 γρ. πούδρα αμυγδάλου
•    40 γρ. αλεύρι
 

Εκτέλεση
•    Στον κάδο του μίξερ με φτερό χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
•    Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και βοηθάμε με μαρίζ αν χρειαστεί και τέλος το αλεύρι και την πούδρα αμυγδάλου.
•    Ψήνουμε στους 160ο για 5΄ και προσθέτουμε αν χρειαστεί ανάλογα το μέγεθος.
Ψημένο μήλο
•    180 γρ. πράσινο μήλο
•    0,5 γρ. ξύσμα λάιμ
•    5 γρ. χυμό λάιμ
•    3 γρ. φρέσκος δυόσμος
•    80 γρ. ζάχαρη
•    10 γρ. άρωμα βανίλιας
•    25 γρ.  λικέρ μάτσο (πράσινο μήλο)
Εκτέλεση
•    Καθαρίζουμε τα μήλα.
•    Κόβουμε τα μήλα σε κύβους και όσο μπορούμε στο ίδιο μέγεθος για να μαγειρευτούν το ίδιο.
•    Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα μήλα στο επιθυμητό σημείο.
•    Δοκιμάζουμε το αποτέλεσμα και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειαστεί.
Καραμέλα τζίντζερ
•    250 γρ. κρέμα γάλακτος
•    200 γρ. ζάχαρη
•    30 γρ. γλυκόζη
•    40 γρ. βούτυρο
•    15 γρ. τζιντζερ
Εκτέλεση
•    Κόβουμε το τζίντζερ στο μαντολίνο.
•    Το βάζουμε στην κρέμα γάλακτος την οποία τη βάζουμε να πάρει μία βράση και την αφήνουμε στην άκρη.
•    Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τη γλυκόζη και τη βάζουμε στη φωτιά έως ότου λιώσει.
•    Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε τρεις δόσεις μέχρι να γίνει καραμέλα και την κρέμα γάλακτος.
•    Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου πάρει την πυκνότητα που θέλουμε η καραμέλα, σουρώνουμε σε κανάτα ρίχνουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ομογενοποιούμε με μπίμερ.

Cheesecream
•    500 γρ. τυρί κρέμα
•    70 γρ. ζάχαρη άχνη
•    1 λάιμ
•    160 γρ. κρέμα γάλακτος
•    60 γρ. λικέρ πράσινο μήλο

Εκτέλεση
•    Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με σύρμα και χτυπάμε έως ότου γίνει σαν σαντιγί.
Choux
•    200 γρ. γάλα
•    300 γρ. νερό
•    260 γρ. βούτυρο
•    10 γρ. αλάτι
•    10 γρ. ζάχαρη
•    374 γρ. αλεύρι
•    500 γρ. αυγό

Εκτέλεση
•    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε βούτυρο, γάλα, νερό, ζάχαρη και φτάνουμε στο σημείο βρασμού κατεβάζουμε από τη φωτιά.
•    Προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι που έχουμε ανακατέψει μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη.
•     Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχόμενα με κουτάλα έως ότου ψηθεί.
•     Βάζουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ με φτερό και αρχίζουμε και χτυπάμε έως ότου κρυώσει.
•    Όταν η ζύμη έχει κρυώσει προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και με μαρίζ καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου. Όταν βάλουμε όλα τα αυγά κόβουμε στρογγυλά σου με σακούλα ζαχαροπλαστικής στην επιθυμητή διάμετρο πάνω σε αντικολλητική λαμαρίνα κι ακουμπάμε πάνω τον δίσκο κρακελιν.
•    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο  για 12 λεπτά και στους 155ο  για 5 λεπτά (η θερμοκρασία ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος και τον φούρνο).

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top