Συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι στιφάδο

Ο Σήφης Μανουσέλης μαγείρεψε για τους παίκτες του MasterChef

Μία ξεχωριστή συνταγή για τους λάτρεις του ψαριού έδωσε ο εκλεκτός καλεσμένος του MasterChef 2023, Σήφης Μανουσέλης.

Μπακαλιάρος με σικόρε, μύδια καπνιστά και σάλτσα κρασιού

Ο σεφ έφτιαξε νόστιμο ψάρι στιφάδο και έδειξε βήμα-βήμα ολόκληρη τη διαδικασία.

Μπακαλιάρος με σικόρε, μύδια καπνιστά και σάλτσα κρασιού

Σάλτσα στιφάδου

· 250 γρ. Κρεμμύδι ξερό
· 160 γρ. Ελαιόλαδο
· 10 γρ. Μπαχάρι Κόκκος
· 10 γρ. Κανέλα Στίκ
· 1 γρ. Δάφνη
· 290 γρ. ξύδι κόκκινο
· 260 γρ. ζάχαρη λευκή
· 20 γρ. δεντρολίβανο φρέσκο
· 45 γρ. σκόρδο φρέσκο
· 500 γρ. κόκκινο κρασί
· 900 γρ. ζωμό ψάρι
· 200 γρ. πελτέ τομάτα
· 20 γρ. αλάτι
· 200 γρ. Κοκκάρια
· 100 γρ. Κάστανα φρέσκα

Εκτέλεση της Συνταγής

· Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα και σοτάρουμε καλά τα ξερά κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδο σπασμένες, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα καραμελώνουμε καλά.
· Προσθέτουμε το αλάτι τα μπαχαρικά και τον πελτέ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
· Σβήνουμε με το ξύδι, το αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το κρασί.
· Μόλις έχει συρρικνωθεί η σάλτσα προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε καλά.
· Προσθέτουμε τα τηγανισμένα κοκκάρια και βράζουμε τα κάστανα.

Πουρές από ρίζα μαϊντανού (Μποστάνι)

· 1 κλ Ρίζα μαϊντανού
· 70 γρ. βούτυρο
· 13 γρ. αλάτι
· 2,3 γρ. xanthana
· 1 lt γάλα πλήρες
· 1lt νερό

Εκτέλεση της Συνταγής

· Καθαρίζουμε και κόβουμε τη ρίζα μαϊντανού.
· Βάζουμε γάλα, νερό και ρίζα μαϊντανού και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν πολύ.
· Σουρώνουμε καλά και τα χτυπάμε στο thermomix με το αλάτι, την xanthana και το παγωμένο βούτυρο πολύ καλά.

Βατόμουρα σε ζύμωση

· 200 γρ. Βατόμουρα
· 4 γρ. αλάτι
· 50 γρ. Amelie ξύδι ελιξίριο Βαϊμάκι

Εκτέλεση της Συνταγής

· Κλείνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία σακούλα αεροστεγώς και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου 2 μέρες.
Φαγκρί
· 160 γρ. φιλέτο φαγκρί (από μεγάλο ψάρι)
· αλάτι
· ελαιόλαδο

Εκτέλεση

· Βάζουμε στο ψάρι αλάτι και ελαιόλαδο και το ψήνουμε στα κάρβουνα από τη μεριά τις πέτσας.

Για το στήσιμο

· Φύλλα μουστάρδας (Μποστάνι)
· Κόκκινο αντίβ
Τοποθετούμε το ψάρι κάτω δεξιά στο πιάτο. Στο πλάι αριστερά τοποθετούμε 2 κενέλ από τον πουρέ. Επάνω και στο πλάι τοποθετούμε τα φρούτα σε ζύμωση και τα φύλλα μουστάρδας με το αντίβ. Φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω και ανθό αλατιού.

Δείτε το MasterChef 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top