Εύκολη συνταγή για ceviche τσιπούρας!

Όσα έδειξε στο MasterClass ο chef Δημήτρης Κότσαλης

Αν θέλεις κι εσύ να δοκιμάσεις να μαγειρέψεις μία λαχταριστή λατινοαμερικάνικη συνταγή, δοκίμασε τη συνταγή για ceviche τσιπούρα του chef Δημήτρη Κότσαλη.

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 2023

Εύκολη συνταγή για ceviche τσιπούρας!

Υλικά Ceviche:

  • 200 γρ. Τσίπουρα 
  • 1 kg Μύδια 
  • 50 γρ. Σαλικόρνια 
  • 200 γρ. Σταμναγκαθι 
  • 20 γρ. Jalapeno 
  • 1 μάτσο Άνηθος 
  • 1 τεμ. Ρίζα Λωτού 
  • 30 γρ. Finger lime 
  • 3 τεμ. Baby Pak choy 
  • 2 τεμ. Baby gem 
  • 1 τεμ. Baby σπανάκι 
  • 1 μάτσο Μυρώνια 
  • 1 τεμ. Φύτρες καπουτσίνο 
  • 1 τεμ. Φύτρες Αρακά
  • 2 τεμ. Shiso leaves 
  • 20 γρ. Lemon Kosho 
  • 200 γρ. Λεμονι 
  • 200 γρ. Suehiro (ξύδι)
  • 50 γρ. Wakame 
  • 100 γρ. Sake 
  • 80 gr Soy sauce (le salt)
  • 50 γρ. Yuzu (χυμό με αλάτι)

Εκτέλεση:

  • Φιλετάρουμε το ψάρι, βγάζουμε την πέτσα και κόβουμε το ψάρι σε καβάκια. 
  • Καθαρίζουμε τα μύδια. Ζεσταίνουμε πολύ καλά μια κατσαρόλα προσθέτουμε ηλιέλαιο και αχνίζουμε τα μύδια. Στη συνέχεια σβήνουμε με sake και κλείνουμε με καπάκι για 2 λεπτά. Σουρώνουμε και παγώνουμε τον ζωμό. 
  • Σε έναν κάδο του thermomix βάζουμε:  ζωμό μύδια / λεμόνι / Suehiro / lemon Kosho / jalapeno / soy le salt και χτυπαμε για 5 λεπτά.
  • Καθαρίζουμε το Σταμναγκαθι και το Σαλικόρνια. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και μπανιάρουμε τα λαχανικά μας. Σε μια μπασινά βάζουμε νερό με παγάκια και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά να παγώσουν. 
  • Καθαρίζουμε τον λωτό με Πίλερ, τον κόβουμε σε πολύ λεπτές στρογγυλές φέτες, τον τηγανίζουμε τους 140 βαθμούς. Τον απλώνουμε σε γαστρονόμου με χαρτί για να απορροφήσει το λάδι και αλατίζουμε.
  • Σε μία μπασίνα βάζουμε το ψάρι και το αλατίζουμε, στη συνέχεια  προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: Pak choi / baby gem / κρεμμύδι ξερό / shiso και τέλος προσθέτουμε το dressing και το αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 10 λεπτά στο ψυγείο. 
     
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top