Μια λαχταριστή συνταγή για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας ετοίμασε το πρωί της Δευτέρας (20/02) ο Σταύρος Βαρθαλίτης.
Συγκεκριμένα ο γνωστός chef μπήκε στην κουζίνα του Breakfast@Star και έδειξε βήμα - βήμα στους τηλεθεατές πώς να φτιάξουν κανελόνια με κιμά γαλοπούλας.
Υλικά
- 500 γρ. Κανελόνια
- 500 γρ. Κιμάς γαλοπούλας
- 1 Ξερό κρεμμύδι μεγάλο
- 1 Σκελίδα σκόρδο
- 1 μεγάλο Καρότο
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 3 Ντομάτες
- 1 Ξύλο κανέλας
- 1 κ.σ. Πελτές ντομάτας
- 220 γρ. Ζωμός λαχανικών
- 2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
- 50 γρ. Βούτυρο
- 50 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
- 1,1 λίτρο Γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά
- 1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
- 1 Αυγό
- 150 γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα με μεγάλη βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε για 4 λεπτά.
- Τρίβουμε στο χοντρό σημείο του τρίφτη το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο.
- Τα προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε τα υλικά, για ακόμα 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
- Τρίβουμε τις ντομάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη, τον ζωμό, το ξύλο κανέλας και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συχνά, για περίπου 10-15 λεπτά.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα με μεγάλη βάση λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, να καβουρδιστεί με προσοχή και να μην “πιάσει” στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το μισό από το γάλα τμηματικά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός, ώστε να έχουμε μια λεία μπεσαμέλ, χωρίς σβόλους.
- Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φυσαλίδες στην επιφάνειά της, σβήνουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο, προσθέτουμε τα 2/3 από την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, στο τέλος το αυγό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας, γεμίζουμε με ένα μεγάλο κουτάλι τα κανελόνια και τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα την μπεσαμέλ επάνω από τα κανελόνια.
- Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 30-35 λεπτά.
- Περίπου 10 λεπτά πριν συμπληρωθεί ο χρόνος ψησίματος βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη κεφαλογραβιέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
- Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
- Σερβίρουμε σε κομμάτια.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.