Κανελόνια με κιμά γαλοπούλας

Φτιάξτε τη λαχταριστή συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη με μόλις 9 ευρώ

Μια λαχταριστή συνταγή για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας ετοίμασε το πρωί της Δευτέρας (20/02) ο Σταύρος Βαρθαλίτης. 

Κρεμμυδόπιτα με φέτα - Μία πίτα με «χρώμα»

Συγκεκριμένα ο γνωστός chef μπήκε στην κουζίνα του Breakfast@Star και έδειξε βήμα - βήμα στους τηλεθεατές πώς να φτιάξουν κανελόνια με κιμά γαλοπούλας. 

Υλικά

  • 500 γρ. Κανελόνια
  • 500 γρ. Κιμάς γαλοπούλας
  • 1 Ξερό κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 1 μεγάλο Καρότο
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 3 Ντομάτες
  • 1 Ξύλο κανέλας
  • 1 κ.σ. Πελτές ντομάτας
  • 220 γρ. Ζωμός λαχανικών
  • 2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
  • 50 γρ. Βούτυρο
  • 50 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1,1 λίτρο Γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά
  • 1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
  • 1 Αυγό
  • 150 γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μπιφτέκια κοτόπουλο με πατάτες και πιπεριές στον φούρνο

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα με μεγάλη βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε για 4 λεπτά.
  • Τρίβουμε στο χοντρό σημείο του τρίφτη το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο.
  • Τα προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε τα υλικά, για ακόμα 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
  • Τρίβουμε τις ντομάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη, τον ζωμό, το ξύλο κανέλας και ανακατεύουμε.
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συχνά, για περίπου 10-15 λεπτά.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα με μεγάλη βάση λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, να καβουρδιστεί με προσοχή και να μην “πιάσει” στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το μισό από το γάλα τμηματικά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός, ώστε να έχουμε μια λεία μπεσαμέλ, χωρίς σβόλους.
  • Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φυσαλίδες στην επιφάνειά της, σβήνουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο, προσθέτουμε τα 2/3 από την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, στο τέλος το αυγό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας, γεμίζουμε με ένα μεγάλο κουτάλι τα κανελόνια και τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα την μπεσαμέλ επάνω από τα κανελόνια.
  • Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 30-35 λεπτά.
  • Περίπου 10 λεπτά πριν συμπληρωθεί ο χρόνος ψησίματος βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη κεφαλογραβιέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
  • Σερβίρουμε σε κομμάτια.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top