Ο Λάμπρος Βακιάρος μας ετοιμάζει απολαυστικό ραγού με παπαρδέλες

Ο νικητής του Masterchef με μία συνταγή που θα λατρέψεις!

Μία επιστροφή με άρωμα νικητή «Masterchef» είχαμε σήμερα στο «Breakfast@Star». Ο Λάμπρος Βακιάρος, αφού μίλησε για τον διαγωνισμό μαγειρικής που του άλλαξε τη ζωή, μπήκε στην κουζίνα και μας ετοίμασε ραγού με παπαρδέλες, κατίκι και βασιλικό. Ιδού η συνταγή!

Λάμπρος Βακιάρος: «Από την πρώτη στιγμή είπα ότι θα κερδίσω στο MasterChef»

Υλικά:

  • 800 γρ. Μοσχαρίσια σπάλα 
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κλωναράκια Φρέσκο δενδρολίβανο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 4 σκελίδες σκόρδο(ολόκληρες)
  • 1 μεγάλο καρότο (ψιλοκομμένο)
  • 1 σέλερι στικ(ψιλοκομμένο)
  • 2 κούπες κόκκινο κρασί
  • 1/2 κούπα ζωμό κότας
  • 700 γρ. τομάτα «στο τρίφτη»
  • 500 gr παπαρδέλες
  • 100 γρ. Πεκορίνο Αμφιλοχίας ή γραβιέρα τριμμένη

Για το γαρνίρισμα

  • 200 γρ. τυρί κατίκι
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Φρέσκος Βασιλικός
  • Αλάτι/πιπέρι

Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο - Μία συνταγή του Χρήστου Γλωσσίδη

Εκτέλεση: 

  • Προθερμαίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα (ή σκεύος που να είναι συμβατό και για εστία και για φούρνο) σε υψηλή θερμοκρασία, λαδώνουμε το κρέας και στη συνέχεια το τσιγαρίζουμε πολύ καλά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Για καλύτερο καβούρδισμα το κάνουμε σε 2 δόσεις.
  • Αφαιρούμε προσωρινά το κρέας, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο το σέλερι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
  • Επαναφέρουμε το κρέας, σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να βράσει για να εξατμιστεί η αλκοόλη.
  • Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, τη δάφνη, τη σάλτσα τομάτας, το ζωμό, δίνουμε μία βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε με καπάκι για 1.3 h – 2 h.
  • Μόλις μαλακώσει πολύ, με ένα press pure ή 2 πηρούνια λιώνουμε το κρέας και το ανακατέυουμε στη σάλτσα.
  • Παράλληλα βράζουμε τις παπαρδέλες 2’ λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας σε αρκετό αλατισμένο νερό.
  • Παράλληλα ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού με το κατίκι και προσθέτουμε πιπέρι και 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο.
  • Μόλις οι παπαρδέλες είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε μέσα στη κατσαρόλα με το ραγού μαζί με το πεκορίνο , ανακατεύουμε καλά και διορθώνουμε τι γεύση με αλάτι και πιπέρι. Εναλλακτικά σερβίρουμε τα ζυμαρικά ξεχωριστά από τη σάλτσα. Ολοκληρώνουμε σερβίροντας με το κατίκι και τον βασιλικό.
     
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top