Πένες με κοτόπουλο στον φούρνο - Ένα ζεστό πιάτο που θα λατρέψεις

Μία συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Ένα ζεστό πιάτο από αυτά που ανυπομονείς να βγάλεις από το σπίτι και να σερβίρεις στο καθημερινό ή κυριακάτικο τραπέζι μας ετοιμάζει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης στο Breakfast@Star. Δείτε τη συνταγή!

Κιλτιρίτσια ή αλλιώς ποντιακά γιουβαρλάκια με τσιγαριστές μακαρούνες

Υλικά:

  • 500 γρ. Πένες ριγέ
  • 500 γρ. Κοτόπουλο φιλέτο (στήθος ή μπούτι)
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ. Βούτυρο
  • 8 κ.σ. Τυρί κρέμα
  • 400 γρ. Κρέμα γάλακτος 
  • 3 κ.σ. Λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.γ. Σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. Μπούκοβο
  • 1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
  • 220 γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη
  • 2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
  • 1 κλωνάρι Φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα:
1/4 ματσάκι Φρέσκος μαϊντανός

Ο Σελίμ φέρνει την Ανατολή στο πιάτο μας με κεμπάπ μπεϊτί

Εκτέλεση:

• Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C.
• Φοράμε γάντια, απλώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο στο ξύλο κοπής, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα πατάμε με το μπάτι, ώστε να γίνουν αρκετά λεπτά.
• Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές κάθε φιλέτου.
• Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι, το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
• Αφαιρούμε από το τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου και κρατάμε σε αυτό, τα ζουμιά του ψησίματος.
• Προσθέτουμε στο ζεστό τηγάνι το βούτυρο, το τυρί κρέμα , την κρέμα γάλακτος, τις λιαστές ντομάτες κομμένες στη μέση, τη σκόνη σκόρδου, το μοσχοκάρυδο και το μπούκοβο.
• Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρει θερμοκρασία, ώστε να λιώσει το βούτυρο.
• Στη συνέχεια ρίχνουμε την παρμεζάνα, αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Κόβουμε σε κύβους έως 3 εκατοστά το κοτόπουλο και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
• Σουρώνουμε τις πένες και τις μεταφέρουμε στο ταψί μαζί με το περιεχόμενο από το τηγάνι, τα φύλλα από το φρέσκο θυμάρι και τη ρίγανη, ψιλοκομμένα.
• Ανακατεύουμε με προσοχή, απλώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε από πάνω με την τριμμένη μοτσαρέλα.
• Ψήνουμε στην μεσαία θέση του φούρνου για 18-20 λεπτά.
• Σερβίρουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο από πάνω.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top