Οι τηγανητές πατάτες είναι η αδυναμία μας. Τις απολαμβάνουμε κυρίως ως συνοδευτικό, αλλά και μόνες του. Για να μειώσουμε τις θερμίδες - όχι, όμως, και τη γεύση τους - βρήκαμε μία τέλεια συνταγή από τον Λάμπρο Βακιάρο για πατάτες φούρνου σαν τηγανητές. Δείτε πώς θα το ετοιμάσετε!
Μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες baby - Το μαμαδίστικο πιάτο του ΣΚ
Υλικά:
- 1.5 κιλό πατάτες για τηγανητές
- 15 γρ. αλάτι
Σαλάτα με μαυρομάτικα - Ένα χορταστικό γεύμα ιδανικό για αποτοξίνωση
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα.
- Κόβουμε τις πατάτες στο σχήμα της τηγανητής πατάτας, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και τις ξεπλένουμε καλά με νερό.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και το αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίζουμε με νερό μέχρι να τις καλύψουμε καλά. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην εστία σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία(5-8).
- Μόλις το νερό πάρει μια βράση βράζουμε τις πατάτες για 10’-15’ ή έως ότου οι πατάτες μαλακώσουν τόσο που να τρώγονται ευχάριστα αλλά να μη σπάνε.
- Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις πατάτες από την κατσαρόλα, τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα και στη συνέχεια ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
- Ψήνουμε στο φούρνο ανακατεύοντας περιστασιακά για 25’-30’ ή έως ότου οι πατάτες πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Πασπαλίζουμε με μπαχαρικά και απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστές
Την συνταγή την βρήκαμε στο lambrosvakiaros.com
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.