Κοτόπουλο Caprese - Πεντανόστιμο και πανεύκολο να το φτιάξεις

Ένα δροσιστικό καλοκαιρινό πιάτο διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Κοτόπουλο Caprese μας ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης κατευθείαν από την κουζίνα του Breakfast@Star. Το απόλυτο χορταστικό και υγιεινό πιάτο, ιδανικό για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού και όχι μόνο. Απολαύστε το!

Ζουμερός σπιτικός γύρος κοτόπουλου

Υλικά

· 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλο, 500 γρ.

· ½ ξερό κρεμμύδι

· 1 σκελίδα σκόρδο

· 2 κ.σ. ελαιόλαδο

· 1/6 ματσάκι φρέσκο βασιλικό

· 300 γρ. ντοματίνια κόκκινα ή πολύχρωμα

· 140 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα

· 1 κ.σ. κόκκινο ξύδι

· ½ κ.γ. καστανή ζάχαρη

· Αλάτι

· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για σερβίρισμα

· Ανάμεικτη πράσινη σαλάτα

· 4 ντοματίνια

· 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο

· 4 φέτες ψωμί

· 1 κ.σ. ελαιόλαδο

· 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

· 6 φύλλα φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

· Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180°C.

· Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το βασιλικό, τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το μισό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

· Τοποθετούμε στο ξύλο κοπής τα στήθη κοτόπουλο, τα κόβουμε από τα πλάγια οριζόντια στη μέση και τα χωρίζουμε σε 4 ίσα μικρότερα φιλέτα.

· Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στο φούρνο.

· Ρίχνουμε αλάτι στα φιλέτα κοτόπουλο, λίγο πιπέρι και τα σοτάρουμε στο ζεστό λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, για 3’ από κάθε πλευρά και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.

· Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το ξύδι, τα ανακατεύουμε, τα ρίχνουμε γύρω από το κοτόπουλο και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

· Αλείφουμε το κοτόπουλο ομοιόμορφα από πάνω, με το μισό μείγμα από το βασιλικό που φτιάξαμε προηγουμένως.

· Κόβουμε σε φέτες την μοτσαρέλα, την απλώνουμε επάνω από τα κοτόπουλα και τα ντοματίνια, περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα βασιλικού, ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

· Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να πάρει ωραίο χρώμα, για περίπου 8’ με 10’.

· Παράλληλα βάζουμε σε ένα μικρό ταψί τις φέτες του ψωμιού, τις ραντίζουμε ομοιόμορφα με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανές, για 4’.

· Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ανάμεικτη σαλάτα, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και την κρέμα βαλσάμικο.

· Σερβίρουμε το κοτόπουλο με λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού από πάνω, την ανάμεικτη σαλάτα το φρυγανισμένο ψωμί με λίγη ξερή ρίγανη από πάνω και απολαμβάνουμε.

Μπουτάκια κοτόπουλου με λαχανικά και σος γιαουρτιού

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top