MasterChef: Μπαρμπούνι με παστουρμά & κανελόνι με καπνιστό χέλι

Δες βήμα -βήμα τη συνταγή του σεφ Jean-Charles Metayer

Μια λαχταριστή αλλά ιδιαίτερα απαιτητική συνταγή κλήθηκαν να μαγειρέψουν οι παίκτες του MasterChef 2022. Μπαρμπούνι με παστουρμά & κανελόνι με καπνιστό χέλι του σεφ Jean-Charles Metayer.

MasterChef 2022: Χριστόφορος, Νίκος ή Νικήτας; Ποιος μένει εκτός εξάδας;

Λαβράκι ψημένο με καρύδα - Μία συνταγή του σεφ Δημήτρη Παμπόρη

MASTERCHEF 6 μπαρμπουνι συνταγή

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef

Αν θέλετε να δοκιμάσετε και εσείς τις μαγειρικές σας ικανότητες στην κουζίνας σας, παρακάτω σας παραθέτουμε τα υλικά και τη συνταγή βήμα – βήμα.

Μπαρμπούνι με Παστουρμά

  • 2 τμχ μπαρμπούνι των 80-100 γρ.
  • Παστουρμάς χωρίς το τσιμένι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Φιλετάρουμε το μπαρμπούνι, κρατώντας το κεφάλι, τη ραχοκοκαλιά και τα κολάρα για τη σάλτσα.
  • Κατά το φιλετάρισμα κρατάμε τα 2 φιλέτα προσκολλημένα με την ουρά.
  • Γεμίζουμε με 1 φλούδα παστουρμά.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε ελαφρώς την πέτσα του μπαρμπουνιού.
  • Λαδώνουμε και αλατίζουμε το μπαρμπούνι και από τις δύο μεριές.
  • Σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά πάνω σε λαδόκολλα.
  • Ελέγχουμε με μια βελόνα το εσωτερικό να είναι χλιαρό & προσέχουμε το ψάρι να είναι ροζέ στο κέντρο.

Σάλτσα δενδρολίβανου

  • 1 Κρεμμύδι
  • 2 Καρότο
  • 1 Σέλερι
  • 1 Πράσο
  • Δενδρολίβανο
  • Ελαιόλαδο
  • Κόκκαλα & κεφάλια μπαρμπουνιών
  • 200 ml Λευκό ξηρό κρασί
  • Πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Βούτυρο

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε τα λαχανικά που έχουμε χοντροκόψει σε μια κατσαρόλα μαζί με το λάδι.
  • Προσθέτουμε τα κόκκαλα του ψαριού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί, βάζουμε νερό να τα καλύψει και προσθέτουμε το δενδρολίβανο.
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο για 30’ και περνάμε από ψιλή σίτα.
  • Κατεβάζουμε τη σάλτσα και δένουμε με βούτυρο.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Πάστα χλορέλα

  • 4 κρόκοι αυγού
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 150 ml κουταλιές σούπας νερό
  • 450 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. χλορέλα σε σκόνη
  • 18 γρ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νερό.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό, όσο χρειαστεί.
  • Στόχος είναι μια λεία αλλά σφιχτή ζύμη.
  • Μεριδοποιούμε και περνάμε στη μηχανή των ζυμαρικών
  • μέχρι το #6.
  • Κόβουμε σε διαστάσεις 8Χ8cm, βράζουμε σε αλατισμένο νερό με βούτυρο.

Μους Χέλι

  • 200 γρ. καπνιστό χέλι

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος

  • Ξύσμα από 1 lime

  • Χυμό από ½ lime

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αποθηκεύουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Στήσιμο

Φύτρες αρακά

  • Γεμίζουμε το κανελόνι με τη μους χέλι, ρολλάρουμε με διάμετρο 1,5 cm και η ένωση τοποθετείται προς τα κάτω.
  • Τοποθετούμε το κανελόνι στο κέντρο του πιάτου. Αριστερά και δεξιά από το κανελόνι, τοποθετούμε τα 2 μπαρμπούνια αντίστροφα μεταξύ τους, με την ουρά προς τα έξω.
  • Γαρνίρουμε με φύλλα δενδρολίβανου και φύτρες αρακά.
  • Τοποθετούμε τη σάλτσα στη θέση που θα ήταν το κεφάλι του κάθε μπαρμπουνιού.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top