Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Μία συνταγή για light και δροσιστικό - άκρως καλοκαιρινό - γλυκό

Το καλοκαίρι είναι και τι είναι πιο απολαυστικό από ένα παγωμένο μπισκοτογλυκό; Δείτε πώς θα ετοιμάσετε το πιο δροσιστικό γλυκό του καλοκαιριού!

Συνταγές για νόστιμα και light γλυκά

Αν θέλετε να φτιάξετε κάτι light και συνάμα γευστικό ακολουθήστε πιστά τα βήματα της συνταγής του έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

Πεντανόστιμο carrot cake με ξηρούς καρπούς!

Υλικά της Συνταγής

· 2 συσκευασίες μπισκότα 
· 300 γρ. φρέσκο γάλα 3,5% για τα μπισκότα
· 1,2 λίτρα φρέσκο γάλα 3,5% για την κρέμα
· 4 κρόκους αυγού
· 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 100 γρ. κόρν φλάουρ
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 120 γρ. κουβερτούρα 65%
· 2 κ.σ. βούτυρο

Υλικά για το σερβίρισμα

· 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
· 1 κ.σ. κοφτή άχνη ζάχαρη
· 30 γρ. τρούφα κουβερτούρας

Εκτέλεση της Συνταγής

· Αρχικά, βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με μεγάλη βάση σε μέτρια φωτιά.
· Προσθέτουμε, το γάλα για την κρέμα μαζί με τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ, τους κρόκους από τα αυγά, ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρει μια βράση το μείγμα μας και να δέσει.
· Σβήνουμε τη φωτιά, μεταφέρουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
· Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα την προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το μισό βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
· Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο στην κρέμα που έχουμε στο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Προσθέτουμε το γάλα για τα μπισκότα σε ένα μπολ, βουτάμε μέσα ένα – ένα τα μπισκότα για λίγο και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο, ώστε να καλύψουμε τη βάση ενός πυρέξ (20*30) .
· Απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω κρέμα με την σοκολάτα.
· Βουτάμε ξανά ένα – ένα τα μπισκότα στο γάλα για λίγο και τα στρώνουμε επάνω από την κρέμα το ένα δίπλα στο άλλο να την καλύψουμε.
· Απλώνουμε πάνω τους ομοιόμορφα την κρέμα βανίλια και επαναλαμβάνουμε το παραπάνω βήμα για τα υπόλοιπα μπισκότα.
· Καλύπτουμε το πυρέξ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 120’.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
· Ανακατεύουμε στο κάδο του μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια σαντιγί που να στέκεται, για περίπου 4’.
· Τη μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε με ροζέτες, τη μία δίπλα στην άλλη, το γλυκό μάς πάνω από τα μπισκότα ή ενναλακτικά την απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω στα μπισκότα, δίνοντας ωραίο ανάγλυφο σχήμα με το κοίλο μέρος ενός μεγάλου κουταλιού.
· Πασπαλίζουμε με την τρούφα από πάνω και κόβουμε σε κομμάτια.
· Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε..

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top